Πολιτική

Κασσελάκης: Δεξιά ξινά σταφύλια τα μέτρα για bullying – Στις 9 Ιουνίου θα σκίσουμε [vid]

Κασσελάκης: Δεξιά ξινά σταφύλια τα μέτρα για bullying – Στις 9 Ιουνίου θα σκίσουμε [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [368686] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

"Οι υποψήφιοί μας θα είναι στην πρώτη γραμμή, και αυτή την Κυριακή 14 Απριλίου αλλά και μετά", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης, παρουσίασε από την πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι, τον επόμενο κύκλο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, που συμπεριλαμβάνονται στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του ευρωψηφοδελτίου.

Μόλις χθες, ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε από τη Νέα Ιωνία τους 18 πρώτους υποψήφιους για την περιφέρεια Αττικής. Η παρουσίαση των υποψηφίων ολοκληρώνεται την Παρασκευή (12/4, 19:30) στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

«Οι υποψήφιοί μας θα είναι στην πρώτη γραμμή, και αυτή την Κυριακή 14 Απριλίου αλλά και μετά. Και θέλω να πω σε όλους σας ότι το μονοπάτι σας τώρα μόλις αρχίζει. Ό,τι και να γίνει, η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας μας, που είναι και θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει όχι μόνο χώρο για σας, αλλά έχει ανάγκη να μείνετε ενεργοί. Και από μένα, έχετε τον λόγο μου, θα είμαι στο πλευρό σας και την επόμενη μέρα» υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε μάλιστα τις προκριματικές εκλογές ως «γιορτή» της άμεσης δημοκρατίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο στο Περιστέρι για μια πρωτόγνωρη διαδικασία να πάρουν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία την απόφαση για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ρεύμα υπέρ του κόμματός του στην κοινωνία: “Στις 9 Ιουνίου θα σκίσουμε, πάμε δυνατά”, τόνισε.

Kασσελάκης: “Δεν έχουν διαβάσει ότι οι τιμωρητικές μέθοδοι σε αυτές τις ηλικίες έχουν πάντα αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική ανάπτυξη;”

Ο ίδιος υποστήριξε πως έσπευσε η κυβέρνηση να ανακοινώσει υποτιθέμενα μέτρα για το μπούλινγκ, τα οποία χαρακτήρισε δεξιά ξινά σταφύλια, βιαστικά, αγχωτικά, χωρίς καν να περιμένει τις προτάσεις της Εθνικής Επιτροπής την οποία η ίδια σύστησε: «Γιατί; Για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Εντολή Γκρίνμπεργκ. Σκοτώνουν τις γυναίκες έξω από τα αστυνομικά τμήματα; Ας μιλήσουμε για bullying, δήθεν ότι παρέχουμε προστασία στα ελληνόπουλα. Ας στείλουμε και τον πρωθυπουργό- συνοδεία 20 αυτοκινήτων που για τον Μητσοτάκη γίνονται ταξί- σε σχολείο, να πει στα παιδιά ότι κι αυτός, ο μεγαλωμένος στα πούπουλα της εξουσίας, δέχτηκε μπούλινγκ γιατί του άδειασαν την τσάντα. Και στην ουσία τι ανακοίνωσαν; Μέτρα τα οποία είχαν ήδη ανακοινώσει χωρίς να πραγματοποιήσουν ποτέ».

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως οι αποβολές, το ποινολόγιο, η επίρριψη ευθυνών στους γονείς και οι καταγγελίες πολιτών ανήκουν σε άλλο αιώνα: «Δεν έχουν διαβάσει ούτε μία από τις εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες για το θέμα, που δείχνουν ότι οι τιμωρητικές μέθοδοι σε αυτές τις ηλικίες έχουν πάντα αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική ανάπτυξη, εντείνουν την αντιδραστικότητα και μειώνουν τις επιδόσεις των παιδιών στα μαθήματα»;

Ο κ. Κασσελάκης υποσχέθηκε πως το κόμμα του θα διατυπώσει ένα πλήρες, σύγχρονο σχέδιο για την αντιμετώπιση του μπούλινγκ, προτείνοντας δύο σημεία:

– «Ψυχολόγος με διδακτική ώρα σε κάθε σχολείο, ακριβώς όπως ο γυμναστής κι ο καθηγητής των καλλιτεχνικών.

-Επανόρθωση αντί για σκληρή τιμωρία. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο σχολείο, όχι να μισούν το σχολείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments