Πολιτική

Μητσοτάκης: Κασσελάκης και Βελόπουλος θυμίζουν Τσίπρα και Καμμένο

Μητσοτάκης: Κασσελάκης και Βελόπουλος θυμίζουν Τσίπρα και Καμμένο

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/EUROKINISSI)

Εθνικές εκλογές το 2027.

Για το 2027 τοποθετείται ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών, βουλευτικών εκλογών, κατά τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, στη σημερινή συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, υπογράμμισε πως υπάρχουν ουσιαστικές ομοιότητες ανάμεσα στους Κασσελάκη – Βελόπουλο και Τσίπρα – Καμμένο.

“Μα πω μία κουβέντα μόνο για τις εθνικές εκλογές γιατί νομίζω ότι αυτό έχει σημασία. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ζητάει εθνικές εκλογές την ίδια στιγμή που θέτει το πήχη του δικού του κόμματος στο 17 %, λέει δηλαδή «εγώ θέλω να πετύχω το ίδιο ποσοστό που πέτυχα σε εθνικές εκλογές». Για τις ευρωεκλογές προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 23%  λέει ότι αυτός είναι ο πήχης μου άρα αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερος και μεγάλη διαφορά από τη Ν.Δ., αλλά γιατί ζητάει εθνικές εκλογές; Για να λύσει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα; Χρειάζεται η χώρα σήμερα εκλογές εννιά μήνες από μία μεγάλη εκλογική επικράτηση της νέας Δημοκρατίας; Προφανώς και όχι και δεν θα έχουμε εθνικές εκλογές και θα στο ξαναπώ και τώρα και θα με πιέζετε στη διάρκεια των επόμενων ετών να το διαψεύσω εθνικές εκλογές θα έχουμε το 2027», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός. 

Όπως είπε, «εθνικές εκλογές θα έχουμε το 2027 αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει αλλά το ζητούμενο εδώ πέρα είναι να συνεχίσει η Νέα Δημοκρατία με την ίδια ορμή κι με ένα πολιτικό σκηνικό το οποίο λίγο-πολύ διαμορφώθηκε στις εθνικές εκλογές να μπορεί να υλοποιηθεί σημαντικές αλλαγές προς όφελος των πολιτών και να μη δώσουμε λαβή και δυνατότητα κυρίως στον αντίσυστημισμό γιατί  δεν είναι μόνο τα κόμματα στα δεξιά μας δυστυχώς βλέπω πια αισθάνομαι ότι βλέπω ένα ριμέικ βλέπω τον κύριο Κασσελάκη και τον κύριο Βελόπουλο και μου θυμίζουν πολύ τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Καμμένο πολύ και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί κάποια στιγμή συγκυβέρνησαν ενώθηκαν αυτές οι δύο ετερόκλητες δυνάμεις και κυβέρνησαν τέσσερα χρόνια.

Προφανώς δεν πρόκειται να συμβεί άμεσα απλά εγείρω τον κίνδυνο ενός νέου αντισυστημισμού ο όποιος μπορεί να πατήσει πάνω σε δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου για οποιοδήποτε ζήτημα γι’ αυτό και αγωνίζομαι Νέα Δημοκρατία να έχει το καλύτερο δυνατό ποσοστό κι όσο κι αν με πιέζετε δε θα σας δώσω ένα συγκεκριμένο στόχο θα το συζητήσουμε το βράδυ των εκλογών ποιο είναι το καλύτερο ποσοστό», απάντησε στο αίτημα Κασσελάκη για εκλογές και το στόχο της κάλπης των ευρωεκλογών».

Για το πολιτικό κόστος μεταρρυθμίσεων, όπως το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, απάντησε πως, «μπορεί ναι μπορεί και όχι αλλά δεν είναι η μόνη. Κάναμε τα μη κρατικά πανεπιστήμια, κάνουμε τον δικαστικό χάρτη, ψηφίσαμε το νέο ποινικό κώδικα, κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στην λειτουργία της αγοράς, φέρνουμε παραδείγματος χάρη κάτι το οποίο θα ήθελα να το προβάλλεται περισσότερο γιατί νομίζω ότι ενδιαφέρει τους πολίτες, το νέο σύστημα πληρωμών το IRIS το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες δωρεάν να κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές, όλα αυτά τα κάναμε σε εννιά μήνες. Είναι σημαντικές αλλαγές κάποιες εκ των οποίων αλλαγές προφανώς ξεβολεύουν και ενοχλούν κάποιους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments