Πολιτική

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα τουρκικά ΜΜΕ: «Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας»

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα τουρκικά ΜΜΕ: «Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας»

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τι αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα

Το θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών επαναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ με νέα τους δημοσιεύματα που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, «η Άγκυρα υπενθύμισε πως στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας».

Ειδικότερα, το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV ανέφερε: «Συνεχίζουμε με την ελληνοτουρκική ένταση. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε με γραπτή ανακοίνωση στα σχέδια της Ελλάδας για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο Πέλαγος.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας τονίστηκε πως η δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο για την Τουρκία δεν θα δημιουργεί νομικά αποτελέσματα. Ακόμα αναφέρεται πως υπάρχει βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών, αλλά τονίζεται πως η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Επίσης, έγιναν συστάσεις στην Ελλάδα «να μη χρησιμοποιεί για το δικό της όφελος το θέμα των νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες».

Το τηλεοπτικό δίκτυο ULUSAL από την πλευρά του σημείωσε: «Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών γίνεται αναφορά στη βελτίωση των σχέσεων, αλλά αναφέρεται ότι η Ελλάδα και πάλι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ζητήματα του περιβάλλοντος». Τονίζεται δε πως δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα που θα επιχειρηθούν σε αμφισβητούμενες περιοχές». Παράλληλα, το «CNN Türk» αναφέρει: «Αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών για το “θαλάσσιο πάρκο” της Ελλάδας».

Την ίδια στιγμή το ειδησεογραφικό σάιτ «Haber7» γράφει: «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να το διακηρύξει! – Η Τουρκία προειδοποίησε ευθέως» και το «NTV» υπογραμμίζει: «Υπουργείο Εξωτερικών για την απόφαση της Ελλάδας περί θαλάσσιου πάρκου: Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ντε φάκτο καταστάσεις σε αμφισβητούμενες περιοχές – Το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στην ανακοίνωση της Ελλάδας ότι θα ανακηρύξει δύο νέα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος».

Η τουρκική εφημερίδα «Sabah» σε σχετικό της άρθρο αναφέρει: «Αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση της Ελλάδας για το θαλάσσιο πάρκο», το «HaberTürk» μεταδίδει: «Έκτακτα νέα: Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα», το «TRT haber» σημειώνει: «Η Τουρκία αντιδρά στο “θαλάσσιο πάρκο” της Ελλάδας» και το «OdaTv» υπογραμμίζει: «Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί την Ελλάδα για το περιβάλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments