Πολιτική

Από πού αντλεί αισιοδοξία ο κ. Κασσελάκης;

Από πού αντλεί αισιοδοξία ο κ. Κασσελάκης;

Πηγή Φωτογραφίας: [368659] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Είναι απόλυτα εφικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον πρόεδρό του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε μόλις χθες πως είναι εφικτό σε δυο μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει τη Νέα Δημοκρατία και να έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Τοποθέτηση, που, όπως είναι φυσικό, προκαλεί ερωτηματικά και εγείρει σκεπτικισμό.

Και αυτό συνέβη χθες, ενώ η δημοσκόπηση της Opinion Poll κατέγραψε χαοτική διαφορά 17 μονάδων μεταξύ του κόμματός του και της ΝΔ.

Όχι, βέβαια, η ΝΔ δεν τα κάνει όλα σωστά για να διατηρήσει αυτή την απόσταση. Αντίθετα, οι άλλες δύο κάνουν όλα τα λάθη τους. Το προβάδισμα της κυβέρνησης στις δημοσκοπήσεις διατηρείται παρά τα ακανθώδη ζητήματα, που άνοιξε η διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών ψηφίστηκε, προκαλώντας σοκ και θυμό σε ορισμένους υποστηρικτές της ΝΔ. Ψηφίστηκε ο νόμος για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, που δεν προκάλεσε δυσφορία στους υποστηρικτές της ΝΔ, αλλά σήκωσε κουρνιαχτό. Οποιοσδήποτε άνθρωπος, όχι μόνο στη Βουλή αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πίστευε ότι η κυβέρνηση θα έπεφτε σύντομα.

Οι αγρότες κατέβηκαν να διεκδικήσουν στο Σύνταγμα, με ήπιο μεν τρόπο, αλλά δεν κατεβαίνουν κάθε ημέρα αγρότες στο Σύνταγμα. Εξ αυτού η συγκεκριμένη διαδήλωση θα μπορούσε να έχει προστιθέμενη πολιτική αξία για την αντιπολίτευση.

Χάρη στις άοκνες προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ένα ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και το χαμηλών τόνων ΠΑΣΟΚ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για “έγκλημα” πριν η δικαιοσύνη εκδώσει απόφαση και αποφανθεί οριστικά.

Την ίδια στιγμή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν πρόταση δυσπιστίας για να πλήξουν την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχασε δύο στελέχη της, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ισχυρότερος (το αστείο είναι ότι κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ πετυχαίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει).

Ο  influencer κ. Κασελάκης είναι το πρόβλημα του κ. Ανδρουλάκη. Πριν από τα Χριστούγεννα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε και το κόμμα ήρθε τρίτο, ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στο τότε άμεσο αντίπαλό του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα αρκετά σοβαρό κόμμα στο σύνολό του, οι προτάσεις του είναι λίγο-πολύ επεξεργασμένες και δεν έχουν την επιπολαιότητα, την εχθροπάθεια και την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως «στραβοπατάει» σε αιχμιακές στιγμές και ο κόσμος αίρει την εμπιστοσύνη του.   

Ο Ανδρουλάκης ξόδεψε όλο το πολιτικό του κεφάλαιο καταγγέλλοντας τις υποκλοπές για περίπου 18 μήνες, κάτι που όχι μόνο δεν είχε απήχηση στον κόσμο, αλλά δημιούργησε και καχυποψία. Ταυτόχρονα, άφησε τους βουλευτές να ψηφίσουν όπως ήθελαν για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών (τυπικά, συνειδησιακά και πρακτικά με ψηφοφορία).

Στη συνέχεια, οι του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα το άρθρο 16 του Συντάγματος, βρίσκοντας δικαιολογίες για το σκανδιναβικό μοντέλο, στο οποίο δεν είχε αναφερθεί ποτέ πριν.

Προχθές πάλι, ομού με τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την έξτρα χρηματοδότηση της Ελλάδας από τοΤαμείο Ανάκαμψης, με την αιτιολογία ότι η κυβέρνηση τα δίνει στους δικούς της: Κατευθύνονται  σε λίγους και εκλεκτούς του  Μητσοτάκη, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μένουν απέξω.  

Άρα, δεν πρέπει να δοθούν επιπλέον κονδύλια στην Ελλάδα.

Με άλλα λόγια, οι θετικές πτυχές του κόμματος έχουν χαθεί λόγω των αποτυχιών του αρχηγού του κόμματος στα πιο σημαντικά θέματα στα οποία επικεντρώνεται η προσοχή της κοινής γνώμης. Δεν υπάρχει λοιπόν ανάγκη για μια θεωρία συνωμοσίας ότι όλοι οι δημοσκόποι της εποχής συνωμότησαν για να υποβιβάσουν το ΠΑΣΟΚ (δεν έχουν κανέναν άλλο λόγο να το κάνουν).

Πάντως, ο Κασσελάκης είναι φωτογενής, επικοινωνιακός και αρκετά απρόβλεπτος.  Είναι πολιτικός με επιρροή και θεωρείται πολιτικός μόνο από ορισμένα ακροατήρια που του μοιάζουν. Είναι influencer και ως πολιτικό τον αντιμετωπίζει μόνο ένα συγκεκριμένο κοινό που του μοιάζει.

Όταν το ΠΑΣΟΚ σύρεται πίσω του, εκτιμώντας πως θα ψαρέψει οπαδούς του, αντί να στραφεί στο μετριοπαθές ακροατήριο του κοινωνικού και πολιτικού κέντρου, τόσο θα χάνει στις μετρήσεις κοινής γνώμης. Και θα του φταίνε οι δημοσκοπικές εταιρείες και ο Μητσοτάκης που «παίζει» με τον  influencer.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments