Πολιτική

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Με διπλάσια διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: Με διπλάσια διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Με διπλάσια διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, για λογαριασμό του Action24,

Με διπλάσια διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, για λογαριασμό του Action24

Με διπλάσια διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, για λογαριασμό του Action24, ενώ στην καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος αλλά και ισόπαλος με τον… «κανένα».

Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογέςη Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,1% ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση το 15% δείχνοντας έτσι ότι παγιώνεται η διαφορά με το τρίτο ΠΑΣΟΚ που λαμβάνει 12,4%.

Συντριπτική είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με τους αντιπάλους του, τους οποίους οι πολίτες δεν δείχνουν να εμπιστεύονται.

Βάση της δημοσκόπησης, το σημαντικότερο πρόβλημα για τους Έλληνες είναι η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις ενώ ακολουθεί η οικονομία και η ανάπτυξη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η εγκληματικότητα με 25,9% ενώ ακολουθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και οι μισθοί, με διψήφια ποσοστά.

Η ακρίβεια και η εγκληματικότητα «αγκάθια» για την κυβέρνηση

Η ακρίβεια και η εγκληματικότητα ταλανίζει τους πολίτες, με το 80% επί του συνόλου να μην είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης.

Παρά τους φόβους των ερωτηθέντων για την ακρίβεια την οικονομία και την εγκληματικότητα, η Ν.Δ. διατηρεί την πρωτιά με διαφορά, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο ΠΑΣΟΚ ενώ για πρώτη φορά η Ελληνική Λύση είναι τέταρτο κόμμα αφήνοντας πίσω το ΚΚΕ.

Όσον αφορά στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37,2% θετικών απόψεων, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να έρχεται δεύτερος με 35,6% και ακολουθεί κατά πόδας η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 35%

Σστην καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος αλλά και ισόπαλος με τον… «κανένα».

Άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα της δημοσκόπησης για το δρόμο προς της ευρωεκλογές, είναι η εκτίμηση ψήφου στην περιφέρεια της Μακεδονίας. Εδώ η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστά για πρώτη φορά της τάξεως του 25,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%. Στην τρίτη θέση«κονταροχτυπιούνται» η Ελληνική Λύση με το ΠΑΣΟΚ , κερδίζοντας στο «νήμα» ο Κυριάκος Βελόπουλος με το ισχνό 12,6%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments