Πολιτική

Πυρά Πατέλη κατά Κασσελάκη: Για όσους δεν έχουν χρήματα, άνοιξε το «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»

Πυρά Πατέλη κατά Κασσελάκη: Για όσους δεν έχουν χρήματα, άνοιξε το «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη εξαπολύει ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Πατέλης, σχετικά με την «ξενάγηση» που έκανε σε δημοσιογράφο στη νεοαποκτηθείσα μεζονέτα του στο Κολωνάκι.

Πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη εξαπολύει ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Πατέλης

Πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη εξαπολύει ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Πατέλης, σχετικά με την «ξενάγηση» που έκανε σε δημοσιογράφο στη νεοαποκτηθείσα μεζονέτα του στο Κολωνάκι.

«Και για όσους δεν είναι ο κ Κασσελάκης να έχουν χρήματα να ανακαινίζουν το σπίτι τους στο Κολωνάκι λαιβ στην τηλεόραση, χθες άνοιξε η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω». Επιδότηση 40% για έξοδα μέχρι 10.000 και προκαταβολή 50%. Για να πέσουν & αλλά σπίτια στην αγορά», ανέφερε ο Αλ. Πατέλης σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνική δικτύωσης X.

Θυμίζεται, ότι την Πέμπτη (11/04), άνοιξε η νέα πλατφόρμα για το πρόγραμμα Ανακαινίζω-Νοικιάζω, με στόχο να αυξηθεί η προσφορά ακινήτων, κυρίως στα αστικά κέντρα, με την προσδοκία να επέλθει μείωση των τιμών. 

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: «Η ποιοτική αλλά ταυτόχρονα προσιτή κατοικία είναι το ζητούμενο για χιλιάδες νέους ανθρώπους, ζευγάρια και οικογένειες.

Μια από τις βασικές αιτίες, αύξησης των ενοικίων είναι το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες σπίτια και διαμερίσματα παραμένουν κλειστά γιατί είναι παλιά και οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα κάνουν λειτουργικά. Ερχόμαστε να επιδοτήσουμε αυτές τις ανακαινίσεις και να προσθέσουμε ένα ακόμη “όπλο” στη στεγαστική πολιτική μας και στη μάχη να μειωθούν οι τιμές των ενοικίων».

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση της ανακαίνισης ή επισκευής περίπου 12.500 κενών οικιών και διαμερισμάτων ιδιωτών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% των πραγματοποιθεισών δαπανών με μέγιστο ποσό 10.000 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται υλικά και εργασίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments