Τεχνολογία

Apple: Σχέδια για περισσότερες έξυπνες οικιακές συσκευές

Apple: Σχέδια για περισσότερες έξυπνες οικιακές συσκευές

Πηγή Φωτογραφίας: .nytimes.com/Sarah Kobos

Σύμφωνα με τον Μαρκ Γκάρμαν του Bloomberg, τα νέα iPad της Apple θα είναι φθηνότερα από ένα κανονικό iPad και αντί να κάνουν πολλά πράγματα, αυτά θα κάνουν… πολύ λιγότερα και θα έχει περισσότερο τον χαρακτήρα οικιακής συσκευής.

Παρά τις υψηλές τιμές οι συσκευές iPhone έχουν κατακλύσει την αγορά, η μάσκα επαυξημένης πραγματικότητας Vision Pro είναι εμπορικά διαθέσιμη στις ΗΠΑ και πλέον αναμένεται το πακέτο εφαρμογών που θα το πλαισιώσει ενώ αποφασίστηκε ότι αυτοκίνητο με το «φαγωμένο μήλο» στο καπό δεν θα κυκλοφορήσει.

Με αυτά τα δεδομένα οι αναλυτές αναμένουν ποιο θα είναι το επόμενο προϊόν που εντυπωσιάσει τον Τιμ Κουκ, αφεντικό της Apple. Αρκετοί θεωρούν ότι ίσως το νέο προϊόν της Apple θα είναι ένα οικιακό ρομπότ, αν και δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο σύντομα. Κάποιοι άλλοι είναι λιγότερο φιλόδοξοι και θεωρούν ότι το «νέο» θα είναι τελικά κάποια νέα έκδοση του iPad.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Γκάρμαν του Bloomberg, τα νέα iPad της Apple θα είναι φθηνότερα από ένα κανονικό iPad και αντί να κάνουν πολλά πράγματα, αυτά θα κάνουν… πολύ λιγότερα και θα έχει περισσότερο τον χαρακτήρα οικιακής συσκευής.

«Ένα κομμάτι της στρατηγικής είναι μια ελαφριά έξυπνη οθόνη – κάτι παρόμοιο με ένα low-end iPad. Μια τέτοια συσκευή θα μπορούσε να μετακινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο ανάλογα με τις ανάγκες και να συνδέεται με σημεία φόρτισης που βρίσκονται τοποθετημένοι σε όλο το σπίτι. Η Apple έχει ξεκινήσει τη δοκιμαστική παραγωγή οθονών μικρής κλίμακας για αυτό το προϊόν, αλλά δεν έχει λάβει απόφαση για το αν θα προχωρήσει», αναφέρει ο Γκάρμαν στο σημείωμά του.

Σύμφωνα με τον Γκάρμαν, που παραμένει ένας από τους καλύτερα ενημερωμένους αναλυτές γύρω από τα θέματα της Apple, τα νέα, φτηνά iPad θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος μιας ανανεωμένης προώθησης του «έξυπνου σπιτιού», μαζί με ένα νέο κουτί Apple TV που θα έχει ενσωματωμένη κάμερα για συνομιλίες μέσω της εφαρμογής FaceTime.

Παρόλα αυτά η απορία του Business Insider ήταν λογική: φθηνά iPad υπάρχουν ήδη στην αγορά άρα τί καινούργιο υπάρχει εδώ, τί θα μπορούσε να κάνει παραπάνω ο χρήστης που δεν το κάνει ήδη με ένα iPhone ή ένα iPad; Το ρώτημα τέθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο Γκάρμαν απάντησε.

«[Θα] ήταν παρόμοιο με το tablet Pixel της Google με το dock. Η ιδέα θα ήταν ότι πρόκειται για ένα οικιακό iPad αφιερωμένο σε πράγματα που κάνετε στο σπίτι, όπως ο έλεγχος των έξυπνων οικιακών χειριστηρίων, το FaceTime, η παρακολούθηση βίντεο κ.λπ. Νομίζω ότι έχετε δίκιο ότι δεν θα έκανε κάτι πολύ διαφορετικό από [ένα] τηλέφωνο ή ένα υπάρχον iPad. Αλλά πιθανότατα θα ήταν φθηνότερο από ένα κανονικό iPad. Θα ήταν σαν μια πιο φορητή πύλη του Facebook. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουν να το λανσάρουν. Δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση», ήταν η απάντηση του Γκάρμαν στο ερώτημα του Business Insider.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το Bloomberg κάνει λόγο για… στροφή της Apple προς τις εφαρμογές του «έξυπνου σπιτιού». Τον Αύγουστο του 2022 το ενημερωτικό σημείωμα Power On του Bloomberg σημείωνε ότι η Apple θα μπορούσε να επεκτείνει σημαντικά τη σειρά προϊόντων της που αφορούν συσκευές για το «έξυπνο σπίτι» μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Μάλιστα, γινόταν αναφορά σε «τουλάχιστον τέσσερις νέες έξυπνες οικιακές συσκευές» που αναπτύσσονταν στα εργαστήρια της Apple. Στη συγκεκριμένη λίστα προϊόντων περιλαμβανόταν ένα νέο μοντέλο HomePod, στο οποίο η πρώτη σχετική αναφορά έγινε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, σε συνδυασμό με ένα επίσης ανανεωμένο μοντέλο HomePod mini. Το πρώτο αναφέρεται ότι θα διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με το αρχικό μοντέλο του 2018. Σημειώνεται ότι η Apple διέκοψε την παραγωγή του HomePod το 2021 χωρίς να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του.

Οι υπόλοιπες δύο συσκευές θα αποτελούσαν εντελώς νέα προϊόντα για την εταιρεία. Σύμφωνα με το τότε Power On του Bloomberg, η μία συσκευή θα είναι ένα αξεσουάρ που θα τοποθετείται στην κουζίνα του χρήστη και θα συνδυάζει ένα iPad με ένα ηχείο. Η δεύτερη εντελώς νέα συσκευή αναφερόταν ότι θα συγκεντρώνει τη λειτουργικότητα ενός Apple TV, μ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments