Πολιτική

Βαρουφάκης: Του απαγορεύθηκε κάθε πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία μετά από ομιλία του στο Βερολίνο

Βαρουφάκης: Του απαγορεύθηκε κάθε πολιτική δραστηριότητα στη Γερμανία μετά από ομιλία του στο Βερολίνο

Πηγή Φωτογραφίας: [364683] 1η ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜέΡΑ25 (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας επέβαλε στον Γιάνη Βαρουφάκη, την απαγόρευση κάθε πολιτικής δραστηριότητας 

“Σε αντίθεση με το γερμανικό πολιτικό σύστημα και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, καταδικάζουμε τη γενοκτονία και τα εγκλήματα πολέμου ανεξάρτητα από το ποιος τα διαπράττει”, αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας επέβαλε στον Γιάνη Βαρουφάκη, την απαγόρευση κάθε πολιτικής δραστηριότητας λόγω των θέσεών του για τον πόλεμο στο Ισραήλ και συγκεκριμένα για δηλώσεις του που κρίθηκαν φιλοπαλαιστινιακές, όπως γράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος Ραζίπ Σοιλού.

Σημειώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν κεντρικός ομιλητής στο Παλαιστινιακό Συνέδριο στο Βερολίνο.

Την είδηση της απαγόρευσης από τη Γερμανία έκανε γνωστή στο Twitter ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. Πιο συγκεριμένα, αναφέρει:

«Το γερμανικό Υπ. Εσωτερικών εξέδωσε “Betätigungsverbot” εναντίον μου: απαγόρευση κάθε πολιτικής δραστηριότητας. Όχι μόνο απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, αλλά και απαγόρευση συμμετοχής μέσω Zoom. Εδώ η ομιλία που τους ενόχλησε. Κρίνετε μόνοι σας» έγραψε ειδικότερα.

«Βρισκόμαστε εδώ, στο Βερολίνο, με το Παλαιστινιακό μας Συνέδριο επειδή, σε αντίθεση με το γερμανικό πολιτικό σύστημα και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, καταδικάζουμε τη γενοκτονία και τα εγκλήματα πολέμου ανεξάρτητα από το ποιος τα διαπράττει» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Βαρουφάκης στην ομιλία του στο συνέδριο.

«Πέρα από το σημερινό Συνέδριό μας, το οποίο διέλυσε με τη βία η γερμανική αστυνομία, έχουμε καθήκον, ιδίως στη Γερμανία, να αλλάξουμε τη συζήτηση. Έχουμε καθήκον να πείσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων Γερμανών εκεί έξω ότι τα οικουμενικά ανθρώπινα δικαιώματα έχουν σημασία. Ότι «Ποτέ ξανά» σημαίνει «Ποτέ ξανά». Για οποιονδήποτε, Εβραίο, Παλαιστίνιο, Ουκρανό, Ρώσο, κάτοικο Υεμένης, Σουδάν, Ρουάντα – για όλους, παντού» τόνισε δε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments