Πολιτική

Μεγάλη κινητικότητα στον προοδευτικό χώρο

Μεγάλη κινητικότητα στον προοδευτικό χώρο

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς ανεβάζουν ρυθμούς.

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα ανοίξουν οι κάλπες και στην «αριστερή πολυκατοικία» οι διεργασίες έχουν πάρει «φωτιά». O Στέφανος Κασσελάκης την εβδομάδα που πέρασε αποφάσισε να αντεπιτεθεί στην κυβέρνηση και με τον «αέρα» καλών δημοσκοπικών δεδομένων, που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σταθερά στη δεύτερη θέση, ανέβασε τον πήχη των ευρωεκλογών. Μιλάει πλέον για την πρωτιά του κόμματος επιχειρώντας να συσπειρώσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους που από τον Σεπτέμβριο και μετά αμφιταλαντεύονται για το τι θα ψηφίσουν. Έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση, μόλις χθες έκανε τρεις (φόρουμ Δελφών, Ναυτεμπορική TV, εκδήλωση στη Νέα Σμύρνη). Στους Δελφούς εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ψαλίδα ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει κι άλλο μέσα στον επόμενο μήνα, δηλώνοντας παράλληλα πεπεισμένος ότι μπορεί το κόμμα του να εκπλήξει την Ευρώπη στην επόμενη εκλογική διαδικασία. Μέσα στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί αναμένεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τα ζητήματα της ακρίβειας και τα Τέμπη, να επιμείνει στον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα κονδύλια του ταμείου Ανάκαμψης, μετά την αποκάλυψη του Politico και της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη, σύμφωνα με την οποία, 2,5 δισ. του Ταμείου έχουν διοχετευθεί σε μόνον 10 εταιρίες.

Στη χθεσινή παρουσία του στο Φόρουμ των Δελφών  έδωσε μερικά ακόμη δείγματα της διαδικασίας μεταμόρφωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάτι νέο, με έμμεσες αιχμές για την προηγούμενη ηγεσία και τις επιλογές της. Ετσι, μιλώντας για την κυβέρνηση είπε ότι «δεν λύνουν τα πραγματικά προβλήματα. Είναι καλοί στο μάρκετινγκ», για να προσθέσει ότι «ευτυχώς, τώρα είμαστε καλοί στο μάρκετινγκ και εμείς».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε: «Η ευθύνη μου είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να βάλει μπροστά μια νέα κυβερνητική ομάδα, όπως επίσης και ένα πρόγραμμα, και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «το μεγάλο προοδευτικό κόμμα» στη χώρα, αλλά έδειξε ότι αποστασιοποιείται από τον ιδεολογικό προσδιορισμό της ταυτότητάς του. Ετσι, απαντώντας σε ερώτηση για το πού τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα ταμπελών και ότι «όταν οι πολίτες ξυπνούν το πρωί και σκέφτονται πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, δεν τρώνε ταμπέλες. Δεν τρώνε Κεντροαριστερά ή ριζοσπαστική Αριστερά για πρωινό».

Από την πλευρά της, η Νέα Αριστερά θα προωθήσει την καμπάνια της με κεντρικές προγραμματικές θέσεις.

Η Νέα Αριστερά επιχειρεί μέσω της καμπάνιας να αναδειχθεί η προγραμματική πρότασή της, κάτι, που, όπως εκτιμούν τα στελέχη της, δεν πραγματοποιούν τα υπόλοιπα κόμματα για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Όπως τονίζουν στελέχη της Νέας Αριστεράς, «η πολιτική επιστρέφει με μια προγραμματική πρόταση που παρουσιάζεται με απλό, συνοπτικό και κατανοητό τρόπο, χωρίς επικοινωνιακό θόρυβο και δημαγωγικό κόλπα».

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς κ. Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», επιτιθέμενος στα δύο κόμματα του περιλαμβάνονται στο προοδευτικό τόξο, τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Όπως είπε «σήμερα έχουμε τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Η μία κάνει πολιτική με όρους lifestyle και τηλεοπτικού reality show. H άλλη κάνει πολιτική με όρους ποδοσφαιρικών μεταγραφών», προσθέτοντας πως είναι «δύο ηγεσίες αναντίστοιχες με τις ανάγκες της κοινωνίας και τις ζωντανές δυνάμεις που υπάρχουν ακόμα και στο εσωτερικό αυτών των κομμάτων».

Τέλος, και στο ΚΚΕ κινούνται σε ρυθμούς ευρωεκλογών, καθώς την Κυριακή το πρωί θα παρουσιαστούν οι 42 υποψήφιοι του κόμματος. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα απευθύνει ομιλία παρουσιάζοντας τις πολιτικές προτεραιότητες του Περισσού. O γενικός γραμματέας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα με μια βαλίτσα στο χέρι. Μετά τις περιοδείες στο εσωτερικό ετοιμάζεται να βρεθεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στις 21 Απριλίου θα αναχωρήσει για τον Καναδά. Θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ελληνικής κοινότητας, με εργατικούς συλλόγους, με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Καναδά και θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις, που θα διοργανώσουν η Κομματική Οργάνωση στο Μόντρεαλ και η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο. Στις 25 του μήνα θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη. https://www.pagenews.gr/2024/04/12/politiki/kasselakis-stous-delfous-tha-kleisoume-ti-diafora-me-tin-nd-tous-epomenous-mines/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments