Πολιτική

Ο Κασσελάκης γκρεμίζει τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς

Ο Κασσελάκης γκρεμίζει τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς

Πηγή Φωτογραφίας: [367409] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Θαυμασμός για το ΝΑΤΟ και οικονομικός φιλελευθερισμός.

Η αναφορά στην αποψίλωση των πάγιων θέσεων της αριστεράς δεν αφορά κυρίως τους κεντροδεξιούς πολίτες, αν και οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν αντιληφθεί πού το πάει ο Στέφανος Κασσελάκης και ρίχνουν άσφαιρα πυρά. Η αναφορά γίνεται πρωταρχικά σε σχέση με τους αριστερούς ψηφοφόρους, σε αυτούς που παραδοσιακά ψηφίζουν τη ριζοσπαστική Αριστερά, είτε έχουν καταβολές στην ανανεωτική Αριστερά είτε στο ορθόδοξο και λενινιστικό ΚΚΕ.

Αυτούς έχει βαλθεί να “τρελάνει” ο κ. Κασσελάκης με τα όσα υποστηρίζει σχεδόν σε καθημερινή βάση, καθώς ουδεμία σχέση έχουν με τις πάγιες θέσεις τις Αριστεράς. Γιατί, όπως είναι  γνωστό, η ιδεολογική ταυτότητα έχει πολύ συγκεκριμένες και στέρεες αναφορές. Αν αυτές οι αναφορές αποδομηθούν, αποψιλώνεται πρώτιστα όλος ο χώρος και ακολούθως αποδομούνται οι σχέσεις των πολιτών με αυτόν.

Προχθές, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε την ημέρα υπερασπιζόμενος την παρουσία της ιερής αμυντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ και επιμένοντας στην παρουσία της φρεγάτας “Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ από αύριο πραγματοποιεί νέο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπερασπίστηκε την ελληνική παρουσία στην Ερυθρά Θάλασσα, χαιρέτησε την επιστολική ψήφο, την οποία το κόμμα μου καταψήφισε, και επανέλαβα την ανάγκη του φράχτη στον Έβρο, που προσβάλλει το αίσθημα διεθνούς αλληλεγγύης της ριζοσπαστικής αριστεράς. Νωρίτερα, το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας σε όρους φιλελευθερισμού.

Ενώ η Αριστερά προτείνει διαχρονικά αυξήσεις φόρων, ο Κασσελάκης ανακοίνωσε μειώσεις φόρων. Και η ουσία της συγκεκριμένης οικονομικής εξαγγελίας δεν είναι το από πού θα προέλθουν τα έσοδα από τις μειώσεις φόρων, αλλά το γεγονός ότι τα κόμματα της Αριστεράς θα αυξήσουν τους φόρους και δεν θα τους μειώσουν.

Χθες, λοιπόν, ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελείωσε πολιτικά τον κόσμο της Αριστεράς. Είπε ότι η Ουκρανία πρέπει να στηριχθεί απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα, επανέλαβε τη σημασία του ΝΑΤΟ και τάχθηκε υπέρ της στρατιωτικής ανεξαρτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά με την Ελλάδα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν πρέπει να εμπλακεί στην αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, αλλά να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια και να διαθέσει τις υποδομές της σε χώρες που επιθυμούν να στηρίξουν στρατιωτικά την Ουκρανία. Από εκεί που ο «χώρος» ήταν με τον άνθρωπο και την ειρήνη- όλοι θυμόμαστε τις συναυλίες – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε δίπλα στο θύμα της ρωσικής εισβολής, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία, αντί να υιοθετεί τα όσα είπε ο Καασελάκης στον Ν. Ευαγγελάτο, θα έπρεπε να αναρτήσει σε όλο το διαδίκτυο τις θέσεις του για την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ και τον φράχτη στην περιοχή του Έβρου. Οι θέσεις αυτές έχουν πολιτική ουσία και είναι αντίθετες με τις παραδοσιακές αξίες της Αριστεράς. Η αποσταθεροποίηση της σχέσης ενός πολιτικού αντιπάλου με κάποιους από τους πολίτες που τον στηρίζουν θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι βέβαιο ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει το περιθώριο να υποτιμά το φαινόμενο Κασσελάκη. Πλέον, η ΝΔ οφείλει να επανεξετάσει και να σχεδιάσει εκ νέου τη στρατηγική της απέναντι στον κ. Στέφανο Κασσελάκη, γιατί, όπως οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης καταδεικνύουν, το “αντι – ΣΥΡΙΖΑ” μέτωπο δεν μπορεί να ανασυσταθεί και να αναβιώσει μέσα σε κενό πολιτικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments