Πολιτική

Ευρωεκλογές: Η πολυμέτωπη στρατηγική της ΝΔ

Ευρωεκλογές: Η πολυμέτωπη στρατηγική της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΒΑΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Καθαρή εντολή για πολιτική σταθερότητα θα ζητήσει η κυβερνητική πλειοψηφία.

Να περιχαρακώσει τα απτά αποτελέσματα της πενταετούς -πλέον- κυβερνητικής θητείας από τον “νιχιλισμό” της αντιπολίτευσης και της μετωπικής επίθεσης που εξαπολύει κατά της Νέας Δημοκρατίας -όπως τονίζουν γαλάζια στελέχη – στοχεύουν Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς, πλησιάζοντας προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι όσο αδειάζει η κλεψύδρα των ευρωεκλογών, η κυβερνητική πλευρά είναι διατεθειμένη να δεχθεί, αλλά κυρίως γιατί γνωρίζει ότι το εκλογικό “ρεπερτόριο” περιλαμβάνει χτυπήματα “από τη μέση και κάτω”, όπως στην περίπτωση των Τεμπών και τη χρήση ενός τόσο τραγικού ατυχήματος για μικροκομματικά οφέλη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι θα αντιμετωπίσουν κάθε επίθεση λάσπης εναντίον της κυβέρνησης. Επιπλέον, ίσως για πρώτη φορά, ο αγώνας αυτός δεν θα έχει έναν “κύριο” αντίπαλο, που συνήθως είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ο αγώνας αυτός είναι διμέτωπος και προφανώς θα καταλήξει να είναι πολυμέτωπος.

Το “διμέτωπο” προσδιορίζεται από τα σημερινά – τουλάχιστον – δημοσκοπικά δεδομένα του δεύτερου και του τρίτου κόμματος. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι προς το παρόν το δεύτερο κόμμα, όμως η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ είναι σχετικά μικρή και υπάρχουν σκαμπανεβάσματα μεταξύ τους, οπότε και τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται εξίσου στο στόχαστρο της προεκλογικής στρατηγικής της κυβέρνησης. Ωστόσο, ένα τρίτο κυβερνητικό μέτωπο είναι πιθανό να προκύψει σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, με τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ να ενισχύονται, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, και να παίρνουν ψήφους από τη δεξαμενή των συντηρητικών ψηφοφόρων.

Ένα από τα βασικά ζητήματα, τα οποία τίθενται από τα στελέχη της κυβέρνησης, είναι η ανάγκη να δοθεί σαφής στήριξη στη ΝΔ για τη σταθερότητα της χώρας και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Αυτή η στρατηγική ακολουθήθηκε – σύμφωνα με σχόλια υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών – στις εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, δημιουργώντας μια σειρά από διλήμματα στους ψηφοφόρους για την επόμενη μέρα.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε ευθέως και στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να τον “συνδέσει” με τους προκατόχους του, οι οποίοι κρίθηκαν και καταψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, συνέκρινε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Κυριάκο Βελόπουλο με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο αντίστοιχα, χωρίς να αρνείται τη συνεργασία τους σε βάθος χρόνου, ένα κόμμα που λειτουργεί με ένα επικίνδυνο μείγμα μηδενισμού, ασυνεννοησίας και λαϊκισμού. Δυστυχώς πια αισθάνομαι ότι βλέπω ένα remake, ξέρετε: βλέπω τον κ. Κασσελάκη και τον κ. Βελόπουλο και μου θυμίζουν πολύ τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Πολύ. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί κάποια στιγμή συγκυβέρνησαν. Ενώθηκαν αυτές οι δύο ετερόκλητες δυνάμεις και κυβέρνησαν τέσσερα χρόνια” υπενθύμισε. 

Σε κάθε περίπτωση, όσο πλησιάζει η ώρα των ευρωεκλογών, το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι δεν θα απαντήσει σε καμία συκοφαντία. Μια στρατηγική που αρθρώνεται γύρω από τέσσερις άξονες:

Πρώτον, την άμεση και ευθεία απάντηση στα fake news της αντιπολίτευσης,

Δεύτερον,  την άνευ καθυστέρησης απόκρουση οποιασδήποτε προσπάθειας διαστρέβλωσης των θέσεων και των έργων της κυβέρνησης

Κατά τρίτον, την κατάρριψη με επιχειρήματα και στοιχεία των θεωριών συνωμοσίας,

Και ακόμη, την ανάδειξη κινήσεων των αντιπάλων που στρέφουν την πλάτη στη λογική ή υπονομεύουν τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments