Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Πηγή Φωτογραφίας: Έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, Κυριακή 14 Απριλίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, ενώ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επιστρέφει εσπευσμένα από τις ΗΠΑ

Συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συμμετείχαν ως:

Πρόεδρος: ο Πρωθυπουργός

και ως μέλη:

ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας,

ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Την ίδια ώρα, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, επιστρέφει εσπευσμένα από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. «Βρισκόμαστε σε μια περιοχή με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Πρέπει να επιστρέψω στην Αθήνα για να συμμετάσχω στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ» δήλωσε από τις ΗΠΑ ο κ. Δένδιας.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά τις επιθέσεις των Χούθι, σε εμπορικά πλοία βρίσκεται και η φρεγάτα «Ύδρα», στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «EUNAVFOR ASPIDES», για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταδικάζουμε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Εξελίξεις που πυροδοτούν νέα ανάφλεξη

Νωρίτερα, την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασεο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του για την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για ανησυχητικές εξελίξεις στη γειτονιά μας μετά την επίθεση του Ιράν με πάνω από 300 drones εναντίον του Ισραήλ και εκπέμπει ηχηρό μήνυμα στήριξης σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης.

«Προτού περάσω στην κυριακάτικη επισκόπηση, θέλω να ξεκινήσω με την ξεκάθαρη απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής Kυβέρνησης και εμού προσωπικά απέναντι στη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ. Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή.

Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης», τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments