Πολιτική

Μητσοτάκης: Εμείς βάλαμε και κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη [vid]

Μητσοτάκης: Εμείς βάλαμε και κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [368837] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την 9η Ιουνίου θα κληθούμε να επιλέξουμε ποιες και ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη ευρωβουλή

«Το χειροκρότημα σήμερα είναι για τους 42 εξαιρετικούς υποψηφίους μας» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνοντας τον λόγο εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός ότι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έκαναν μια σύντομη παρουσίαση της προσωπικής τους ιστορίας και γιατί θέλουν να διεκδικήσουν μια έδρα στην ευρωβουλή. «Σήμερα συμμετείχαμε σε μία εξήγηση, γιατί η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας και ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά, γιατί συναντιούνται στο ευρωψηφοδέλτιο αυτό άνθρωποι διαφορετικοί, που μπορεί να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη. Μάλιστα ζήτησε να δοθεί ξεχωριστή σημασία σε εκείνους που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο αλλά δεν είναι πολύ γνωστοί.

Την 9η Ιουνίου θα κληθούμε να επιλέξουμε ποιες και ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη ευρωβουλή. Η ΝΔ στις μεγάλες προκλήσεις πρέπει να είναι ισχυροί, εμείς είμαστε το κόμμα που σταθερά φέρνει την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη. Το 2024 δεν είναι 2019, μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες, οικονομικές προκλήσεις, με μια Ευρώπη που συχνά ψάχνει τα πατήματά της, το να ακούγεται ισχυρή η φωνή της πατρίδας μας σε μια Ευρώπη που αλλάζει έχει μεγάλη σημασία».

«Όσο πιο ισχυρή θα είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα»

«Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και αυτό πρέπει να το κατοχυρώσουμε. Και δώσαμε πολλές μάχες. Από την πανδημία, το εργαλείο του ταμείου Ανάκαμψης, 36 δις ευρώ είναι στη διάθεση της πατρίδας μας για σημαντικά αναπτυξιακά έργα, για την υγεία, πράσινη μετάβαση και την ανταγωνιστικότητα.

Η θωράκιση των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας μας έχει μεγάλη σημασία, υπερασπιστήκαμε τα σύνορά μας αλλά αγωνιστήκαμε πολύ για να αλλάξει η προσέγγιση της Ευρώπης και πετύχαμε το κεκτημένο ότι αποτελούμε εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης και αυτή είναι μεγάλη εθνική επιτυχία για την πατρίδα μας».

Για τις νέες προκλήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ως Ευρώπη περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Ποιον θέλουμε να πάει και να διαπραγματευτεί το νέο ταμείο Ανάκαμψης; Η συζήτηση για κοινή χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας έχει ανοίξει για τα καλά. Δεν αρκεί εμείς ως κράτη – μέλη να χρηματοδοτούμε την δική μας ανεξάρτητη άμυνα αλλά πρέπει να θωρακίσουμε και την Ευρωπαϊκή άμυνα. Τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κοινή αγροτική πολιτική, δεν ήμασταν εμείς η πολιτική οικογένεια αλλά οι σοσιαλιστές και οι πράσινοι που επέλεξαν με ταχύτητα να γίνει η μετάβαση, εμείς είπαμε να πάμε πιο αργά…Ποιος θα δώσει λοιπόν αυτές τις κρίσιμες μάχες; Πρέπει να είναι η ισχυρή ΝΔ.

Το βράδυ της 9ης Ιουνίου η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή αλλά ξέρουμε ότι οι ευρωεκλογές είναι και εθνική κάλπη που θα έχει πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όσο πιο ισχυρή θα είναι η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments