Πολιτική

ΝΔ: Με σημαία την πολιτική σταθερότητα στις εκλογές

ΝΔ: Με σημαία την πολιτική σταθερότητα στις εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: [368837] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στροφή στο συντηρητικό - δεξιό ακροατήριο πραγματοποιεί το κυβερνών κόμμα.

«Πολλές φορές ακούω και από κάποιους δυσαρεστημένους συμπολίτες μας να λένε: «στείλτε μήνυμα». Εγώ θα σηκώσω το γάντι και θα πω: στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές». Με αυτή τη φράση του χθες, μετά το πέρας της παρουσίασης των 42 υποψηφίων της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε το διακύβευμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου. Ένα διακύβευμα που, κατά τον ίδιο, γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό σε ταραγμένους καιρούς με αβεβαιότητες στη γειτονιά μας, όπως φανερώνει και η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Το μήνυμα της πολιτικής σταθερότητας συνοδεύεται από το άνοιγμα προς το δεξιό, συντηρητικό ακροατήριο του κυβερνώντος κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό εδώ και περίπου έναν μήνα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν ότι στις επικείμενες ευρωεκλογές η μεγαλύτερη εστία διαρροών είναι το λεγόμενο «δεξιό» ακροατήριο του κυβερνώντος κόμματος. Για το λόγο αυτό αναζητούνταν σειρά πρωτοβουλιών που θα ενίσχυαν το «δεξιό» πρόσημο της ΝΔ ώστε να μειωθεί το ποσοστό εκείνων που θα επιλέξουν κόμματα πιο δεξιά από εκείνην.

Εδώ και εβδομάδες ήταν γνωστό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποδέκτης ισχυρών εισηγήσεων αλλά και προβληματισμών έως ενστάσεων (από στελέχη εντός και εκτός Μαξίμου) για την προοπτική υποψηφιότητας του Μπελέρη.

Μια πρώτη τέτοια επιλογή προφανώς και είναι η ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Ο κ. Μπελέρης χωρίς αμφιβολία δώσει από την μία ώθηση στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο και από την άλλη θα διεθνοποιήσει περισσότερο την παράνομη κράτηση του για περίπου έναν χρόνο στις αλβανικές φυλακές. Με άλλα λόγια είναι μια win win κίνηση για το κυβερνών κόμμα.

Από εκεί και πέρα, πληροφορίες επιμένουν ότι στο επίκεντρο της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκης θα είναι η ατζέντα της λεγόμενης καθημερινότητας του πολίτης με έμφαση στην ασφάλεια. Παράλληλα ψηλά θα βρει και η μάχη κατά της ακρίβειας, η οποία ουσιαστικά αποτελεί πηγή κριτικής για την κυβέρνησης όλο το διάστημα μετά από τις εθνικές εκλογές.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η ΝΔ θα ρίξει το βάρος της προεκλογικής της εκστρατείας στη Βόρεια Ελλάδα, εκεί όπου η «Ελληνική Λύση» φαίνεται να συγκεντρώνει διψήφια ποσοστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments