Ελλάδα

Κασσελάκης: «Όταν βαφτίστηκα, στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από λάδι» [vid]

Κασσελάκης: «Όταν βαφτίστηκα, στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από λάδι» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: twitter/@Elpidophoros

Ο κ.Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, όπου παρέστη στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στην 5η λεωφόρο και είχε επαφές με φορείς της Ομογένειας.

Εμβρόντητος φέρεται να έμεινε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ιερείς της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη ακούγοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη να περιγράφει τι είχε συμβεί όταν ήταν βρέφος και βαφτίστηκε.

“Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος”, είπε ο κ.Κασσελάκης και τόσο η περιγραφή, όσο και η … προφητεία έμειναν ασχολίαστα από τους ιερείς που τον άκουσαν.

Ο κ.Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, όπου παρέστη στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στην 5η λεωφόρο και είχε επαφές με φορείς της Ομογένειας. Μάλιστα, μετά τη συνάντησή τους, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έγραψε στον λογαριασμό του στο X ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι ο κ. Κασσελάκης έδειξε να είναι πιστός Χριστιανός, διαβάζοντας μάλιστα και το Σύμβολο της Πίστης στα αγγλικά, στη διάρκεια λειτουργίας, στην οποία παρέστη.

Η αποκάλυψη του περιστατικού και η «προφητεία» του Αγίου Τσαλίκη κάνει τον γύρο των social media τις τελευταίες ώρες. Πάντως, το περιστατικό ούτε επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται από την πλευρά της Κουμουνδούρου.

Σημειώνεται ότι ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης ήταν Μικρασιάτης Έλληνας ιερομόναχος και ηγούμενος της Μονής Οσίου Δαυίδ Εύβοιας.

Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του μοναχικού χώρου στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα. Ξεχώρισε για τον ασκητικό οσιακό του βίο, καθώς και για τα χαρίσματα τα οποία ανέπτυξε και τα οποία τον κατατάσσουν στις σύγχρονες μορφές αγιότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εκοιμήθη το 1991 σε ηλικία 71 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments