Nέα της αγοράς

Notos Com: Ανεβάζει τον πήχη στα 140 εκατ. ευρώ – Διεκδικεί 8 εκατ. από την American Eagle

Notos Com: Ανεβάζει τον πήχη στα 140 εκατ. ευρώ – Διεκδικεί 8 εκατ. από την American Eagle

Πηγή Φωτογραφίας: kosmoslarissa.gr//Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι πωλήσεις της εταιρείας – Ικανοποίηση για τη συνεργασία με την L’ Oreal

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι πωλήσεις της εταιρείας – Ικανοποίηση για τη συνεργασία με την L’ Oreal

Ακόμη πιο ψηλά βάζει τον πήχη της ανάπτυξης διοίκηση της Notos Com, στοχεύοντας τη φετινή χρονιά σε αύξηση πωλήσεων κατά περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι. Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της εταιρείας επισημαίνουν πως πρόκειται για ένα εφικτό στόχο, με δεδομένες τις επιδόσεις που καταγράφονται από την αρχή του έτους έως σήμερα.

«Κινούμαστε εντός στόχων και θεωρούμε εφικτή την επίτευξη πωλήσεων μεταξύ 135 εκατ. ευρώ με 140 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2024», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίξουν τα πολυκαταστήματα, τα οποία εμφανίζουν αυξημένη επισκεψιμότητα μετά το ριζικό rebranding τους και την ένταξη δημοφιλών οίκων μόδας στο χαρτοφυλάκιό τους. Ειδικά στη ναυαρχίδα του ομίλου, το πολυκατάστημα στην Ομόνοια λειτούργησαν καταστήματα με την μορφή shop in shop εταιρείες όπως η Tommy Hilfiger, η Boss και η Armani.

Υπολογίζεται πως τα 4 πολυκαταστήματα που διατηρεί ο όμιλος σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα θα παρουσιάσουν φέτος πωλήσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά περίπου 15% σε σύγκριση με το 2023.

Η συνεργασία με την L’ Oreal

Ικανοποίηση υπάρχει επίσης από την πορεία του ηλεκτρονικού καταστήματος αλλά και από την συνεργασία με την L’Oreal εδώ και περίπου ένα χρόνο και την αντιπροσώπευση γνωστών αρωμάτων του γαλλικού οίκου καλλυντικών μεταξύ των οποίων Ralph Lauren, Diesel, Azzaro και Cacharel.

Η φημισμένη βιομηχανία καλλυντικών παγκοσμίως, με ηγετικά μερίδια στην ελληνική αγορά, αναζητούσε μοντέλο για να ενισχύσει τις επιδόσεις ορισμένων brands που μέχρι πρότινος ανέπτυσσε η ίδια με το τοπικό της δίκτυο.

Η διαιτησία με την American Eagle

Στο μεταξύ, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στη διαιτησία με την American Eagle. Εκτιμάται ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι ακροάσεις και στις αρχές του νέου έτους θα εκδοθεί η απόφαση.

Η διαιτησία θα λάβει χώρα επί ελληνικού εδάφους με βάση το ελληνικό δίκαιο, με την διοίκηση της Notos να δηλώνει σε συνομιλητές της αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης. Η εταιρεία αξιώνει αποζημίωση ύψους 8 εκατ. ευρώ, μετά την απόφαση της αμερικάνικης εταιρείας να διακόψει τη μεταξύ τους συνεργασία και να κλείσουν τα 6 καταστήματα που λειτουργούσαν.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία πέρασε δια πυρός και σιδήρου την περίοδο των Μνημονίων και της βαθιάς κρίσης στην Ελλάδα, πετυχαίνοντας ωστόσο να διασωθεί μέσα από εκτεταμένη αναδιάρθρωση σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Η εταιρεία διαχειρίζεται 53 καταστήματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 42 είναι εταιρικά και 11 είναι καταστήματα τρίτων που λειτουργούν με το σύστημα της παρακαταθήκης και απασχολεί πάνω από 1.200 άτομα προσωπικό.

Πηγή: ot.gr//Γιώργος Μανέττας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments