Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα -Πότε το αποφάσισε

ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπική απόφαση Κασσελάκη η αποπομπή Παπανώτα -Πότε το αποφάσισε
Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Εκτελεστικό Γραφείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κασσελάκης αποφάσισε την έξοδο του Παπανώτα από το ψηφοδέλτιο, λίγο πριν αναχωρήσει από την Αμερική, την Τετάρτη.Παπανώτας κατά ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή του: Λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους «Είναι μια απόφαση, την οποία την πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος και την πήρε χθες το βράδυ» εξήγησαν κομματικές πηγές.

«Μόλις επέστρεψε στην Αθήνα ενημερώθηκε και για τα νεότερα δεδομένα και γνωστοποίησε την απόφασή του», πρόσθεσαν.

Για την παρουσίαση των 42 υποψηφίων την Παρασκευή στον Ελληνικό Κόσμο, ανέφεραν πως πρόκειται για εκδήλωση με θετικό πρόσημο και προγραμματικό περιεχόμενο.

Για τους 5 που θα ανακοινώσει θέλησε να αποκαλύψει το όνομα ενός αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές πηγές, τα μέλη του Εκτελεστικού τον απέτρεψαν για λόγους εμπιστευτικότητας.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας μετά από απόφαση Κασσελάκη [vid]

Την απόφασή του να εξαιρέσει τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», ανέφερε στο Χ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments