Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στο εκτελεστικό γραφείο θα κριθεί η συμμετοχή Παπανώτα στις ευρωεκλογές [vid]

ΣΥΡΙΖΑ: Στο εκτελεστικό γραφείο θα κριθεί η συμμετοχή Παπανώτα στις ευρωεκλογές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: theopinion.gr//Για διαδικαστικά ζητήματα ενόψει της αυριανής (Παρασκευή) παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στον «Ελληνικό Κόσμο», στις 19.00, αναμενόταν να αναλωνόταν η σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, στις 15.00, παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη που επέστρεψε το πρωί από τις ΗΠΑ.

Η ανακίνηση, ωστόσο, παλαιότερων σεξιστικών δηλώσεων του Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος αναδείχθηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής στις πρόσφατες προκριματικές, δημιουργεί ζήτημα στην αξιωματική αντιπολίτευση

Για διαδικαστικά ζητήματα ενόψει της αυριανής (Παρασκευή) παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον «Ελληνικό Κόσμο», στις 19.00, αναμενόταν να αναλωνόταν η σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, στις 15.00, παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη που επέστρεψε το πρωί από τις ΗΠΑ.

Η ανακίνηση, ωστόσο, παλαιότερων σεξιστικών δηλώσεων του Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος αναδείχθηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής στις πρόσφατες προκριματικές, δημιουργεί ζήτημα στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία άλλωστε έχει πρωτοστατήσει στο κίνημα «metoo», αλλά και στην ποσόστωση 50-50 στα ψηφοδέλτια και στη στελέχωση των οργάνων.

«Αν ο πρόεδρος είναι άνδρας, ο αντιπρόεδρος πρέπει να είναι γυναίκα. Αν η γραμματέας είναι γυναίκα, ο αναπληρωτής πρέπει να είναι άνδρας και ούτω καθεξής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρωτοστατεί στο κίνημα κατά της βίας εναντίον των γυναικών;», αναρωτιούνται σε αυτό το πλαίσιο κομματικές πηγές.

Η επανορθωτική δήλωση Παπανώτα μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τον ίδιο και να παραμείνει στο ευρωψηφοδέλτιο, ωστόσο είναι ουκ ολίγοι οι βουλευτές, τα στελέχη, αλλά και υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ενοχληθεί.

Μπεκατώρου για Παπανώτα: Ελπίζω ότι το κόμμα θα κάνει ό,τι πρέπει -Είμαι ήδη σε επικοινωνία

Την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Παπανώτα ζήτησε η συνυποψήφιά του στο κόμμα για τις ευρωεκλογές, Σοφία Μπεκατώρου.

Η Σοφία Μπεκατώρου αναφορικά με τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης ανέφερε στα Παραπολιτικά 90,1: «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει».

«Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα» συμπλήρωσε η Ολυμπιονίκης.

«Θα απαντήσω στη δήλωση του κ. Παπανώτα ότι με απόλυτους αριθμούς ότι 238.476 γυναίκες κακοποιούνται σωματικά ή και σεξουαλικά από σύντροφο/ σύζυγο κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή 653 γυναίκες κάθε μέρα. Δεν φανταζόμαστε πράγματα έχει έρθει η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε να παρθούνε λύσεις. Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις» σημείωσε η κ. Μπεκατώρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments