Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα κερδίσουμε το στοίχημα ανάταξης της Θεσσαλίας

Μητσοτάκης: Θα κερδίσουμε το στοίχημα ανάταξης της Θεσσαλίας

Πηγή Φωτογραφίας: [369065] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΕΣ "DANIEL" ΚΑΙ "ELIAS" ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

1,4 δισ. ευρώ για αποκατάσταση υποδομών και σχολεία.

Μήνυμα πως η ανάταξη της Θεσσαλίας θα ολοκληρωθεί έστειλε από την Καρδίτσα, και πιο συγκεκριμένα από το Μουζάκι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και παρουσίασε το πρόγραμμα αποκαταστάσεων ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου σε σιδηροδρομικές, οδικές και σχολικές υποδομές στην εν λόγω περιφέρεια.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε την περιοδεία του στη Θεσσαλία μετά την παράδοση των δύο τελευταίων τμήματων του αυτοκινητόδρομου Ε65, τα οποία και εγκαινίασε μιλώντας σε σχετική εκδήλωση στην Καλαμπάκα.

«Το έργο που παρουσιάζουμε είναι πολύ σημαντικό και πολύ ακριβό. Το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,4 δισ. αφορά τις οδικές και σιδηροδρομικές υποδομές και τα σχολεία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Δεν λογαριάσαμε σε καμία περίπτωση τεχνοκρατικές προσεγγίσεις κόστους-οφέλους. Οι δρόμοι θα αποκατασταθούν ώστε να είναι προσβάσιμη ακόμα και η πιο δυσπρόσιτη γωνιά της Θεσσαλίας. Αν κάτι μάθαμε από το πέρασμα του ”Ιανού”, είναι ότι κάτι που κατασκευάζεται με σύγχρονες προδιαγραφές αντέχει κακοκαιρίες του μεγέθους ”Ντάνιελ”».

Επισήμανε ότι αν η χώρα δεν βρισκόταν σε καλή δημοσιονομική κατάσταση, δεν αναπτυσσόταν κλπ., θα ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσαν να βρεθούν οι απαιτούμενοι εθνικοί πόροι. Πρόσθεσε ότι για να κατευθυνθούν περισσότεροι πόροι στη Θεσσαλία, στερήθηκαν από άλλα έργα, ενώ στάθηκε και στην ευρωπαϊκή διάσταση της χρηματοδότησης μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τις αποζημιώσεις, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική μεταρρύθμιση τον νέο Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων στη Θεσσαλία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη κακοκαιρία, λέγοντας ότι το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, η Περιφέρεια και οι δήμοι συνεργάστηκαν πολύ καλά. «Το εθνικό στοίχημα της ανάταξης της Θεσσαλίας να είστε σίγουροι ότι θα το κερδίσουμε», κατέληξε ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος και ευχαρίστησε τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους πολίτες της Θεσσαλίας για την υπομονή και την καρτερικότητά τους. Ευχαρίστησε επίσης την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments