Πολιτική

Άδωνις: Αναβάθμιση 8 Κέντρων Υγείας στην Κρήτη

Άδωνις: Αναβάθμιση 8 Κέντρων Υγείας στην Κρήτη

Πηγή Φωτογραφίας: twitter (Χ) Υπουργείο Υγείας//Στην υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ προχωρά χωρίς καθυστερήσεις»

Στην υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη παρέστησαν σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στην υπογραφή δύο συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση 8 Κέντρων Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Νεκτάριος Παπαβασιλείου και οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιρειών «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.» και «ΔΙΑΛΥΝΑΣ ΑΕ», παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Το ύψος των συμβάσεων ανέρχεται σε 7,5 εκατ. ευρώ. Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 7η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις που υπεγράφησαν αφορούν:

  • Στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Αγ. Βαρβάρας, Καστελλίου, Αρκαλοχωρίου, συνολικής αξίας 2.614.447,65 ευρώ.
  • Στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Αγ. Φωτεινής, Κισσάμου, Βάμου, Σφακίων, Χανίων, συνολικής αξίας 4.924.539,65 ευρώ.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μετά τις υπογραφές των συμβάσεων ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «H ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις. Με τη βοήθεια του ΤΑΙΠΕΔ και του Ταμείου Ανάκαμψης, υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στις υποδομές των νοσοκομείων και κέντρων υγείας όλης της χώρας. Με την υπογραφή των σημερινών συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση 8 Κέντρων Υγείας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στη Δημόσια Υγεία που οραματιζόμαστε. Είμαι πολύ χαρούμενος από την πορεία του συνολικού προγράμματος που στο τέλος θα αλλάξει εντελώς την εικόνα 90 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Το σημαντικό έργο ενίσχυσης και ανακαίνισης των 156 Κέντρων Υγείας συνεχίζεται αδιάκοπα σε όλη τη χώρα. Ως Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας με καταγωγή από την Κρήτη, σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των 7 Κέντρων Υγείας στην Κρήτη. Μέρα με τη μέρα κάνουμε σημαντικά βήματα προς τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης στην χώρα μας. Επενδύουμε και αναβαθμίζουμε ριζικά τη Δημόσια Υγεία, δίνοντας αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Αυτές οι επενδύσεις αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της χώρας».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε:

«Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας ολοκλήρωσε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όλες τις διαδικασίες ώστε να έχουμε σήμερα την υπογραφή δύο συμβάσεων ύψους 7,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και την ανακαίνιση 8 Κέντρων Υγείας σε ολόκληρη την Κρήτη. Πρόκειται για παρεμβάσεις που εκσυγχρονίζουν τη Δημόσια Υγεία στην Περιφέρεια και θα προσφέρουν σε όλους τους κατοίκους του νησιού ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Η Κρήτη βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των προσπαθειών μας και των δράσεων μας. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε ως ΤΑΙΠΕΔ στον συνολικό αναπτυξιακό μετασχηματισμό του νησιού με βιώσιμο τρόπο και βιώσιμες υποδομές. Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ υλοποιεί στρατηγικά έργα στην Κρήτη συνολικού προϋπολογισμού 46,5 εκατ. ευρώ, με απτό κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πρόσημο για όλους τους πολίτες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments