Διεθνή

Ανησυχίες για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Ανησυχίες για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Αφορμή το νέο σκάνδαλο κατασκοπείας στη Γερμανία.

Με τις Ευρωεκλογές να απέχουν μόλις 6 εβδομάδες, εντείνονται οι φόβοι ότι η δημοκρατία στην ΕΕ μπορεί να απειληθεί από κατασκόπους. Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί προειδοποιούν για κρατικές επιχορηγούμενες επιχειρήσεις πληροφοριών για πολλά χρόνια, η Γερμανία είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που συγκλονίζεται από ένα σκάνδαλο κατασκοπείας. Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Χάγιο Φούνκε λέει ότι το AfD είναι το πιο επικίνδυνο κόμμα στην Ευρώπη.

«Υπήρχαν στην πραγματικότητα κατηγορίες κατά του Μαξιμίλιαν Κραχ από παλιά, συνεχείς κατηγορίες κατά του Μπάιστρον. Είναι δύο πολύ ριζοσπαστικοί εκπρόσωποι στην ακροδεξιά πτέρυγα αυτού του κόμματος. Και ναι μπορεί να ισχύει ότι οι αρχές έκριναν σκόπιμο να πάρουν το χρόνο τους για να να αποκαλύψουν το όλο θέμα».

Η σύλληψη και η απόλυση του συμβούλου του κορυφαίου υποψηφίου του AfD στο Ευρωκοινοβούλιο, Μαξιμίλιαν Κραχ για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας έχει ταράξει το κόμμα. Η γερμανική Βουλή συνεδρίασε για να συζητήσει την απειλή της Ρωσίας και της Κίνας για την ευρωπαϊκή δημοκρατία.

«Το κατεστημένο σας κύριε Κρούπαλα, υπηρετεί τον Ρώσο πρόεδρο. Το πολιτικό μοντέλο του κόμματος σας είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας. Όλα αυτά γίνονται πιο ξεκάθαρα κάθε μέρα. Και όλα αυτά δείχνουν ότι το AfD είναι ντροπή για αυτό το κοινοβούλιο και για ολόκληρη τη χώρα μας» δήλωσε ο Γερμανός βουλευτής, Κονσταντίν φον Νοτς.

Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία έχει αποστασιοποιηθεί από τον Κραχ, ο οποίος αρνείται ότι εμπλέκεται στην κατασκοπεία. Στις αρχές του μήνα ο δεύτερος υποψήφιος ευρωβουλευτής του AfD, Πετρ Μπάιστρον αρνήθηκε επίσης ότι δέχθηκε 20.000 ευρώ από φιλορωσική πύλη.

Η δημοσιογράφος του μεταδίδει: «Όμως αυτοί οι ισχυρισμοί θα μπορούσαν να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι αυταρχικά δίκτυα χρησιμοποιούν τακτικές κατασκοπείας για να κερδίσουν πολιτικό, στρατιωτικό και διπλωματικό πλεονέκτημα σε όλη την Ευρώπη».

Πηγή:euronews

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments