Διεθνή

Κέμι Μπάντενοχ: Κατακρίνει την “παράλειψη καθήκοντος” του Κάμερον

Κέμι Μπάντενοχ: Κατακρίνει την “παράλειψη καθήκοντος” του Κάμερον

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Μήλον της έριδος το brexit.

Βαθιές διαφωνίες στο Συντηρητικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit; Σίγουρα όχι!

Η υπουργός Επιχειρήσεων και Εμπορίου Kemi Badenoch συνέχισε τον αιώνιο πόλεμο της ΕΕ των Συντηρητικών την Πέμπτη το βράδυ καθώς κατηγόρησε τον David Cameron ότι δεν προετοιμάστηκε επαρκώς για το Brexit ως πρωθυπουργός.

«Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα ήταν να γίνω βουλευτής ένα χρόνο αργότερα και να ανακαλύψω ότι δεν είχαν γίνει σχέδια για το πώς θα συνέβαινε αυτό», είπε ο Badenoch στο επιχειρηματικό λόμπι της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας την Πέμπτη. «Νομίζω ότι αυτή ήταν η πραγματική παράλειψη καθήκοντος».

«Αν προσφέρετε στους ανθρώπους το Leave vs. Ο Κάμερον είναι τώρα υπουργός Εξωτερικών.

Ο Κάμερον, ο οποίος πίεσε να παραμείνει η Βρετανία στο μπλοκ, παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία το 2016 μετά την ψηφοφορία για το Brexit της χώρας.

Απαγορεύτηκε στους δημόσιους υπαλλήλους να προετοιμαστούν για ψηφοφορία για το Brexit κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, μια απόφαση που η επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου περιέγραψε αργότερα ως πράξη «βαρείας αμέλειας».

Η Badenoch, ένα ανερχόμενο αστέρι που θεωρείται μελλοντική ηγέτης των Tory, ψήφισε υπέρ του Brexit και αποκάλυψε ότι το δημοψήφισμα διέλυσε την οικογένειά της.

Ο Κάμερον δεν είναι ο πρώτος υπουργός του υπουργικού συμβουλίου με τον οποίο ο Μπάντενοχ έχει κολλήσει.

Ο υπουργός Επιχειρήσεων και Εμπορίου φέρεται να επέκρινε τον Γραμματέα της ισοπέδωσης Μάικλ Γκόουβ, πρώην σύμμαχο, σχετικά με τη στάση του στα κυβερνητικά σχέδια για απέλαση αιτούντων άσυλο στη Ρουάντα.

Πηγή:politico.eu

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments