Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκαλεί η συνέντευξη Κασσελάκη

Κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης προκαλεί η συνέντευξη Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [364687] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Λαϊκισμό και αλαζονεία καταλογίζει στον Κασσελάκη η κυβέρνηση.

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η σημερινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Πιο συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν χαρακτηριστικά «άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελάκη. Κάθε του συνέντευξη «κοστίζει» 10-15 δις παραπάνω για τους Έλληνες φορολογούμενους με βάση τις νέες παροχές που ανακοινώνει. Έχει χάσει τον λογαριασμό, ξεπερνώντας ακόμα και τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε την Ευρώπη με τα γνωστά αποτελέσματα για όλους μας».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για την αναφορά του σχετικά με τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας εξήγησε: “Μίλησα για έξτρα επένδυση της τάξης του 5% για την υγεία. Τώρα επενδύουμε μόνο 4,8%. Οι άλλες χώρες επενδύουν πολύ περισσότερο”. Για το κόστος σημείωσε ότι “αναπτυξιακά χάνουμε όταν δημοσιονομικά και υγειονομικά πεθαίνουμε” και πρόσθεσε: “Από το Ταμείο Ανάπτυξης μπορεί να βρεθούν χρήματα. Και έχουμε και ένα μαξιλάρι. Πρέπει να επενδύσουμε στην χώρα, δεν έχουμε κοινωνικό κράτος. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους όταν δεν τους παρέχουμε συνθήκες ασφάλειας. Έχουμε εθνικό σύστημα υπό κατάρρευση”.

Για την αδυναμία να βρεθούν γιατροί για τις απομακρυσμένες περιοχές που αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδη είπε: “Ο κ. Γεωργιάδη είναι εκείνος που είχε πει πρόσφατα ‘ποιος ενδιαφέρεται για τα Τέμπη;’. Το ότι δεν προσέλκυσαν γιατρούς δείχνει ότι είναι αναποτελεσματικό αυτό που κάνουν. Δεν ξέρουν να διοικήσουν. Εμείς καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για γιατρούς και οδοντιάτρους σε απομακρυσμένες περιοχές που ξεκινά από ενίσχυση 1000 ευρώ και περιλαμβάνει μία σειρά κίνητρα. Το συνολικό κόστος είναι 35 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που ισοδυναμεί με ένα ευρώ ανά διανυκτέρευση από κάθε επισκέπτη. Η κυβέρνηση ελέγχεται από την ΕΕ για σπατάλη 2,5 δισ. ευρώ. Με 2,5 δισ. ευρώ δεν θα μπορούσαμε να στελεχώσουμε την υγεία; Η κρατική σπατάλη είναι ο τρόπος που φτωχοποιείται ο πολίτης”.

Παράλληλα αναφορικά με το Δημόσιο είπε πως το βασικό πρόβλημα είναι ότι το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο. Ξέρετε ποιος πρέπει να αξιολογεί τους δημόσιους υπαλλήλους; Ο Έλληνας πολίτης”. Δεσμεύτηκε “θα επαναφέρω 13ο και 14ο μισθό”.

Προανακριτική για τα Τέμπη

Ιδιαίτερη ήταν η επιμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην ανάγκη να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών της θλιβερής τραγωδίας στα Τέμπη.

«Θα ζητήσουμε προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη. Μόλις έρθει η δικογραφία θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, είναι το αυτονόητο. Είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα που δείχνει την έλλειψη κράτους δικαίου. Είναι καιρός να μάθουμε ποιός έχει δώσει την εντολή για το μπάζωμα», είπε ο κ. Κασσελάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα. Άλλο ένα ψέμα. Μία απαράδεκτη, ανατριχιαστική δήλωση. Και αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

« Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και πρέπει να προβεί στην αποπομπή της υποψηφίας ευρωβουλεύτριας που είπε ότι τους σκοτώσαμε όλοι. Είναι ντροπή αυτή η δήλωση και για να παραμένει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ σημαίνει ότι εκφράζει το κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας θέλει όλους συνένοχους σε αυτό το έγκλημα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, ακόμη, για το αν θα ζητήσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για την προανακριτική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να τη στηρίξει, ξέρει πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments