Ελλάδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Επτά προφυλακίσεις την πρώτη μέρα-Συνεχίζονται και την Κυριακή οι απολογίες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Επτά προφυλακίσεις την πρώτη μέρα-Συνεχίζονται και την Κυριακή οι απολογίες

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΙΜΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΥΓΓΕΡΙΔH ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ (EUROKINISSI)

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν την Κυριακή

Με επτά προφυλακίσεις έκλεισε η αυλαία της πρώτης ημέρας των απολογιών των 31 πρώτων κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ανακριτές και εισαγγελείς αποφάσισαν οι υπόλοιποι 24 κατηγορούμενοι να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους με υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο.

Ο «Κοκός» προσπάθησε να αυτοκτονήσει στη ΓΑΔΑ

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο ένας εκ των κρατουμένων χούλιγκαν προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας μία τηλεκάρτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 31χρονο με το προσωνύμιο «Κοκός», ο οποίος όταν έμαθε ότι θα προφυλακιστεί υπέστη κρίση πανικού και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια με την τηλεκάρτα που είχε στην κατοχή του.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αντιλήφθηκαν μέσα από κάμερες τι συνέβαινε και επενέβησαν. Άμεσα στήθηκε μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά του 31χρονου στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο ρόλος του 31χρονου στην επίθεση

Ο 31χρονος φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν. Σύμφωνα με τον πληροφορίες, προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «67Β», αναφερόμενος στον 31χρονο, περιέγραψε περιστατικό κατά το οποίο «χρησιμοποίησε φωτοβολίδα στυλό, η οποία πέτυχε κατά λάθος έναν φίλαθλο του Ολυμπιακού που συνόδευε δύο – τρία παιδάκια. Όταν ο φίλαθλος αυτός αντέδρασε ο… πήγε και τον χτύπησε».

Ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές αφού φέρεται να έχει εμπλοκή σε ρατσιστικές επιθέσεις, ενώ φέρεται να έχει επιδείξει και επιθετική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια αγώνων. Αύριο απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι.

Διαπραγματεύσεις με τρεις καταζητούμενους

Την ίδια ώρα, τρία άτομα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών που διαφεύγουν τη σύλληψη, σύμφωνα πληροφορίες του ΣΚΑΪ, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις διωκτικές και ανακριτικές αρχές, ώστε να παραδοθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments