Οικονομία

Fed: Η επιμονή του Πάουελ να διατηρήσει τα υψηλά 20ετίας και το στοίχημα των επενδυτών

Fed: Η επιμονή του Πάουελ να διατηρήσει τα υψηλά 20ετίας και το στοίχημα των επενδυτών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Οι παρατηρήσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ την ερχόμενη εβδομάδα θα αναλυθούν προσεκτικά από τους επενδυτές για τυχόν ενδείξεις σχετικά με το πόσο καιρό είναι διατεθειμένη να περιμένει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πριν από τη μείωση των επιτοκίων.

Εξανεμίζονται οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων - Σε πληθωρισμό και απασχόληση επικεντρώνονται οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής

Οι παρατηρήσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ την ερχόμενη εβδομάδα θα αναλυθούν προσεκτικά από τους επενδυτές για τυχόν ενδείξεις σχετικά με το πόσο καιρό είναι διατεθειμένη να περιμένει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πριν από τη μείωση των επιτοκίων.

Την τελευταία φορά που μίλησε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, έδωσε το μήνυμα ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι πιθανό να διατηρήσουν το κόστος δανεισμού σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, επισημαίνοντας την έλλειψη περαιτέρω προόδου όσον αφορά τη μείωση του πληθωρισμού και τη διαρκή ισχύ της αγοράς εργασίας.

Τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές, τα οποία έδειξαν επίμονο υποκείμενο πληθωρισμό, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για μια ισχυρή έκθεση για την απασχόληση την Παρασκευή 26/4, δεν είναι πιθανό να οδηγήσουν τον επικεφαλής της Fed να αλλάξει στάση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Πάουελ θα απευθυνθεί στους δημοσιογράφους μετά την απόφαση της Fed για τα επιτόκια την Τετάρτη, όταν η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει το κόστος δανεισμού σε υψηλά επίπεδα άνω των δύο δεκαετιών. Οι προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων έχουν μετατοπιστεί περαιτέρω στο 2024 και οι επενδυτές στοιχηματίζουν πλέον σε δύο το πολύ μειώσεις έως το τέλος του.

Το κλείσιμο της εβδομάδας θα αποτελέσει η μηνιαία έκθεση για την απασχόληση, προσφέροντας μια νέα ματιά στην κατάσταση της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι βλέπουν ότι η αύξηση των μη αγροτικών μισθολογίων μετριάζεται σε έναν ακόμα ισχυρό ρυθμό τον Απρίλιο εν μέσω σταθερής, χαμηλής ανεργίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments