Ειδήσεις

Τα εκλογικά μηνύματα της Μεγάλης Εβδομάδας

Τα εκλογικά μηνύματα της Μεγάλης Εβδομάδας

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ / ΛΑΜΙΑ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την ψηφοθηρική χρήση της Εκκλησίας.

Αποφασισμένος να μην αφήσει τα κόμματα – και κυρίως στα δεξιά της ΝΔ – να εργαλειοποιήσουν την Εκκλησία και την πίστη, ειδικά τις Άγιες ημέρες του Πάσχα που διανύουμε, είναι ο πρωθυπουργός, βάζοντας τέλος στη σπέκουλα της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης, τις απειλές, τις προειδοποιήσεις ακόμη και τη χειροδικία, που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα, κατά κυβερνητικών στελεχών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει “ζωτικό” χώρο στα κόμματα αυτά να εμπορευματοποιήσουν ζητήματα θρησκείας και πεποιθήσεων για ψηφοθηρικούς σκοπούς και να διαχωρίσει πολιτικές που ανταποκρίνονται στις κοινωνικές ανάγκες των καιρών από τον αδιαμφισβήτητο σεβασμό στην Εκκλησία και τη θρησκεία που παραδοσιακά και διαχρονικά εκφράζονται μέσα από τις γραμμές του κυβερνώντος κόμματος. Την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο,  και με ψηφισμένο το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο πρόεδρος της κυβέρνησης αποκαθιστούσε τη σχέση κυβερνητικής πλειοψηφίας και Εκκλησίας. Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρηματολόγησε έντονα υπέρ της θέσης του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος απέφυγε να ευθυγραμμιστεί με τους πολιτικούς που επιδιώκουν να “κατευθύνουν” και να εργαλειοποιήσουν την Εκκλησία, κάνοντας λόγο για “ανάχωμα εναντίον όσων καπηλεύονται τη χριστιανική πίστη με τον πιο χυδαίο τρόπο, λες και κάποιοι είναι πιο χριστιανοί από άλλους”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στη Τελετή των Παθών και της Σταύρωσης του Χριστού κατά τα Δώδεκα Ευαγγέλια τη Μεγάλη Πέμπτη στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να αποδείξει έμπρακτα τις προθέσεις και την αποφασιστικότητά του. Αντίστοιχα, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της γαλάζιας παράταξης θα παρευρεθούν στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα και στις εκλογικές τους περιφέρειες όπου έχουν μεταβεί για λίγες ημέρες το Πάσχα, για να στείλουν το ίδιο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη αναμένεται να κρατήσουν τις μηχανές τους σε λειτουργία, καθώς η κλεψύδρα της προεκλογικής περιόδου αδειάζει και η ψηφοφορία της 9ης Ιουνίου πλησιάζει. Με έμφαση στην καθημερινότητα και την ακρίβεια, θα θέσουν σε πρώτο πλάνο τη σταθερότητα και τη συνέχεια, επικοινωνώντας τις προσπάθειες, τις πολιτικές και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και την ολοκλήρωση των προσπαθειών που ξεκίνησαν κατά την πρώτη κυβερνητική θητεία και των μεταρρυθμίσεων που προωθήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, το μείζον σημείο αντιπαράθεσης εξακολουθεί να είναι ο αγώνας κατά της αποχής σε αυτή την ευρωπαϊκή κάλπη. Το γεγονός αυτό υπογράμμισε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τακτικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν με υπευθυνότητα. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Πρωθυπουργός: “Η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν πρέπει να είναι ψήφος προκλητικότητας ή επιπολαιότητας. Η αποχή δεν είναι η απάντηση. Όποιο κόμμα κι αν υποστηρίξετε, τελικά υποστηρίζετε την ίδια τη δημοκρατία. Από φέτος διευκολύνεται η επιστολική ψήφος“, τόνισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας σε όλους τους ψηφοφόρους, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ότι υπάρχει χρόνος μέχρι σήμερα, Δευτέρα, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για να μπουν οι πολίτες στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr και να εγγραφούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments