Πολιτική

ΝΔ: Το σχέδιο των 6 εβδομάδων ως τις κάλπες

ΝΔ: Το σχέδιο των 6 εβδομάδων ως τις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Η τακτική για να επιτευχθεί ο στόχος του 33%.

Τον πήχη για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου έβαλε και επισήμως ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες ευρωεκλογές (όπου η Νέα Δημοκρατία είχε συγκεντρώσει 33.12%).

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως υπάρχουν κόμματα που θέλουν να αναγάγουν τις ευρωεκλογές σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και υπογράμμισε χαρακτηριστικά «εμείς αυτό το γάντι θα το σηκώσουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι κάποια κόμματα προσπαθούν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση και τόνισε ότι  “αυτό το γάντι το σηκώνουμε”.

Το γαλάζιο στρατόπεδο, η στρατηγική του οποίου βασίζεται στον θετικό λόγο, στοχεύει στη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των μελών και αφοσιωμένων φίλων του κόμματος, διατυπώνοντας διλήμματα με εθνικές και ευρωπαϊκές διαστάσεις. Παράλληλα, όμως, προσπαθεί να προσελκύσει και νέους ψηφοφόρους που θα επιλέξουν τη σταθερότητα σε ένα περιβάλλον που αντιμετωπίζει ευρύτερες προκλήσεις.

Με την ημέρα της κάλπης να απέχει κάτι περισσότερο από ενάμιση μήνα, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να μην δουν τις ευρωεκλογές ως ευκαιρία για “ανέξοδες διαμαρτυρίες” και “χαλαρή ψήφο”. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός εξέπεμψε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό, καθώς οι κάλπες θα είναι άδειες το πρωί της 9ης Ιουνίου και πρέπει να γεμίσουν με γαλάζιες ψήφους.

Στη δημόσια ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία αυτών των εκλογών, αναφερόμενος σε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο το επόμενο διάστημα, όπως οι αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και το Κοινό Ταμείο Άμυνας. Παράλληλα, επεσήμανε ότι σημαντικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν και στο εσωτερικό της χώρας, επιβεβαιώνοντας έτσι τη σαφή κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην ημέτερη πολιτική σκηνή.

Στην Πειραιώς, το κυβερνών κόμμα δηλώνει ικανοποιημένο από την αύξηση της στήριξής του στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό. Έτσι, μια μικτή ομάδα υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών θα σαρώσει τη χώρα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χαλαρής ψήφου.

Η κυβέρνηση επενδύει σε μια θετική ατζέντα και επικεντρώνεται στην επόμενη μέρα, αναδεικνύοντας όλα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην 30η “Ημέρα Καριέρας” που διοργάνωσε η ΔΥΠΑ, η οποία εστίασε στη γαλάζια οικονομία, σημειώνοντας την πτωτική τάση της ανεργίας και τις εξελίξεις στον τομέα των μισθών. Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και το Υπουργείο Εθνικής Προστασίας και Υγείας, όπου η Κυβέρνηση έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία έχει χαράξει σαφή διαχωριστική γραμμή με την αντιπολίτευση, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν καταθέτουν αξιόπιστες προτάσεις για την επόμενη μέρα. Είναι χαρακτηριστική η κριτική που ασκούν κυβερνητικές πηγές στον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι “κάθε συνέντευξη που δίνει, με βάση τις νέες παροχές που εξαγγέλλει, θα “κοστίσει” στον Έλληνα φορολογούμενο 10-15 δισ. ευρώ επιπλέον”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι αυτό το συνονθύλευμα των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή φαίνεται να δημιουργήθηκε αυθαίρετα με ψεύδη και παραποιήσεις

Μάλιστα, έκανε λόγο για προσπάθεια εμπορευματοποίησης της χριστιανικής πίστης (λες και υπάρχει “χριστιανικό μέτρο”) σε σχέση με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και αναφέρθηκε σε πατριώτες του γλυκού νερού “γιαλαντζί πατριώτες”, επισημαίνοντας ότι ο πατριωτισμός είναι μια δύσκολη άσκηση και αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα εύκολα λόγια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments