Πολιτική

Άδωνις: Εξοργιστική η απόφαση για το Μάτι

Άδωνις: Εξοργιστική η απόφαση για το Μάτι

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)

Άδωνις: Οι δικαστές έκριναν με βάση τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ

Εξοργιστική και άδικη βρίσκει τη δικαστική απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σπεύδει να συμπληρώσει πως η δικαστική κρίση έγινε σύμφωνα με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, παραχωρώντας συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για την πρόσφατη δικαστική απόφαση και απάντησε πως «η κοινή γνώμη δεν γνωρίζει καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αλλάξει τον ποινικό κώδικα το καλοκαίρι του 2019, λίγο πριν αναλάβει την εξουσία η Νέα Δημοκρατία, και προβλέπονται πλέον πολύ χαμηλότερες ποινές. Εμείς αλλάξαμε τον ποινικό κώδικα. Για το Μάτι εφαρμόστηκε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Και βέβαια, σε καμιά περίπτωση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έδωσε κατεύθυνση στους δικαστές. Οι δικαστές είναι απερίσπαστοι στην κρίση τους. Η απόφαση είναι, βέβαια, εξοργιστική».

«Σκέφτομαι την περίπτωση των Τεμπών και κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι για τις οικογένειες των χαμένων στο Μάτι», πρόσθεσε ο Άδωνις. «Η ευαισθησία μας δεν πρέπει να είναι επιλεκτική, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν πολιτικοποιούμε τις τραγωδίες. Η Νέα Δημοκρατία δεν ακολουθεί τις τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στη διαχείριση των τραγωδιών. Εμείς δεν πολιτικοποιούμε τις τραγωδίες. Δεν κρεμάμε πανό προς άγραν ψήφων, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κάναμε την επιλογή να μην εργαλειοποιήσουμε τις τραγωδίες. Πρόκειται για υποκρισία των πολιτικών μας αντιπάλων, που, δήθεν, συμπονούν τις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη, αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα για τις οικογένειες των θυμάτων στο Μάτι».

Ας μην παριστάνουμε τους γιατρούς

Ερωτηθείς, ακόμη, για την περίπτωση του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Συνιστώ σε όλους τους δημοσιογράφους να μην υποδυόμαστε τους γιατρούς. Ο ακρωτηριασμός γίνεται στους θαλάμους και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μικροεπέμβαση διήρκεσε τρία λεπτά. Δεν θα γίνουμε όλοι γιατροί!».

«Αναφορικά με τις καταγγελίες, έχει διαταχθεί ΕΔΕ», τόνισε ακόμη ο υπουργός Υγείας. «Όμως, δεν είμαι γιατρός για να εκφέρω ιατρική κρίση. Πάντως, το ΕΣΥ λειτούργησε καλά, αλλά δεν μπορώ να ξέρω εάν υπήρξε ιατρική αμέλεια. Ο Γιάννης Καλλιάνος ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, ζητώντας κρεβάτι. Έκρινα πως έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία. Αυτό είναι προς έπαινο ή προς ψόγο το ότι ακολούθησα την προβλεπόμενη διαδικασία; Και τα κρεβάτια στις ΜΕΘ τα χειριζόμαστε ακολουθώντας ορισμένους κανόνες. Γιατί αν κάποιος πάρει ένα κρεβάτι, μπορεί να μην υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι, όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη για κρεβάτι. Η οικογένεια έχει δίκιο κατά το ότι ο γιατρός είπε πως ο πατέρας Καλλιάνου πήγαινε καλύτερα. Ο Γιάννης Καλλιάνος σωστά ήρθε σε επικοινωνία με τον υπουργό και ο υπουργός σωστά εφάρμοσε το πρωτόκολλο. Δεν δέχομαι ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι ανθρωπάρια, όπως είπε ο αδελφός του Καλλιάνου. Και ακόμη, ο κ. Κίκιζας έχει εξαιρετικά καλή φήμη. Και αυτή η καλή φήμη τον συνοδεύει τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο διδάσκει», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments