Πολιτική

Οι συστάσεις Μητσοτάκη σε υπουργούς και βουλευτές ενόψει Πάσχα

Οι συστάσεις Μητσοτάκη σε υπουργούς και βουλευτές ενόψει Πάσχα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στην αρτιότερη προβολή του κυβερνητικού έργου δίνει βαρύτητα το Μέγαρο Μαξίμου.

Μπορεί η Μεγάλη Εβδομάδα να μην περιλαμβάνει περιοδείες του πρωθυπουργού εκτός των τειχών, όπου θα επιστρέψει και πάλι αμέσως μετά το Πάσχα, όμως στο πλαίσιο της επαφής του με τους πολίτες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν αποκλείεται να βρεθεί στην αγορά για το ζήτημα της ακρίβειας και της αντιμετώπισής της, ενώ συνεχίζονται και οι επαφές με τους βουλευτές του στο πλαίσιο των “οδηγιών” και των κατευθύνσεων που δίνει ο πρωθυπουργός ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Χθες το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με βουλευτές από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα σε καλό κλίμα, με θετικά μηνύματα να στέλνουν οι τελευταίες μετρήσεις που έλαβε το Μαξίμου, οι οποίες φαίνεται να αποτυπώνουν αύξηση των γαλάζιων ψήφων στις επίμαχες περιοχές της ΝΔ, όπου υπάρχουν αυξημένοι φόβοι για φυγή προς κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και από στελέχη από όλη την Ελλάδα, να κινητοποιηθούν προσωπικά στις εκλογικές τους περιφέρειες, να εξηγήσουν το υψηλό διακύβευμα των εκλογών και να έχουν άμεση επαφή και επικοινωνία με τους ψηφοφόρους, προκειμένου να χτίσουν γέφυρες επαναπροσέγγισης με παραδοσιακούς ψηφοφόρους που είναι δυσαρεστημένοι, το τελευταίο διάστημα.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να παρουσιάσει πιο εμφατικά το κυβερνητικό έργο ως πολυσχιδές και ικανό να επιδείξει σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα, λόγω του ευρωπαϊκού χαρακτήρα των εκλογών, είναι αναγκαίο να τονιστούν οι πρόσφατες επιτυχίες, όπως η ίδρυση του Ταμείου Ανασυγκρότησης και Ανάκαμψης, το γενναιόδωρο δάνειο ύψους 36 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, οι νέες συμφωνίες για το μεταναστευτικό και το άσυλο και η παρέμβαση στην Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Οδηγοί μας πάντα είναι τα ρήματα «ακούμε» και «προσπαθούμε»’. Με αυτή την παραίνεση έκλεισε ο πρωθυπουργός και τη δημόσια τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, λίγο πριν τα κυβερνητικά στελέχη ακούσουν και συνομιλήσουν με τους πολίτες στις περιφέρειες της χώρας, όπου θα βρεθούν τις ημέρες του Πάσχα. Μία περίοδος που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς ο χρόνος μέχρι τις ευρωκάλπες μειώνεται και η κάθε επαφή με τους πολίτες πρέπει να εκπέμπει τα μηνύματα που θέλει να επικοινωνήσει η κυβέρνηση με βασικά τη σταθερότητα και τη συνέχεια.

Ωστόσο, η προσέλευση αναμένεται να αποτελέσει βασικό παράγοντα σε αυτές τις εκλογές και η αποχή αποτελεί “αγκάθι”. Αυτό εξέφρασε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλώντας στους υπουργούς του και αξιοποιώντας τον χρόνο που απομένει μέχρι τις 9 Ιουνίου για να εξηγήσει στους πολίτες “την περιπέτεια που θα φέρει η αποχή από τη μια και οι λανθασμένες και επιπόλαιες επιλογές από την άλλη, χωρίς να αφήσουμε τα ψέματα της αντιπολίτευσης να δηλητηριάσουν τους πολίτες και χωρίς να αφήσουμε τα πάντα παρόντα ατομικά παράπονα να θολώσουν τη συνολική πορεία της χώρας”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επ’ αυτού, έκανε λόγο για “«λεφτόδεντρα», τα οποία βλέπω ότι φυτρώνουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης” καλώντας τους Υπουργούς έναντι αυτών, να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο “άκρατος λαϊκισμός της αντιπολίτευσης” φαίνεται να έχει εντείνει τον προβληματισμό στο Μαξίμου και ακούγεται σαν σειρήνα στα αυτιά των ψηφοφόρων, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι οι πολίτες υποφέρουν από παρατεταμένη ακρίβεια, αλλά τονίζουν ότι το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να λυθεί με τις προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments