Πολιτική

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό [vid]

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου

Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης έδωσε έμφαση στο θέμα της επιστολικής ψήφου τονίζοντας ότι η διαδικασία εγγραφής έκλεισε και συνολικά στους σχετικούς καταλόγους έχουν εγγραφεί 202.556 εκλογείς από 128 χώρες, γεγονός που συνιστά αύξηση 280% σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023.

Οι εγγραφέντες προέρχονται κυρίως από χώρες της Ευρώπης, αλλά και από 93 χώρες που στις εθνικές εκλογές του 2023 δεν είχαν αν εκλογικό τμήμα, που σημαίνει ότι χωρίς τη θεσμοθέτηση της επιστολικής ψήφου, οι εκλογείς αυτοί δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν. Στη Γερμανία έχουν εγγραφεί 9.578 εκλογείς, στο Ηνωμένο Βασίλειο 9.090, στην Κύπρο 2.808, κλπ.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στις 6 το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για το νομοσχέδιο που αλλάζει το δικαστικό χάρτη της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments