Policy Briefs

Μπρέιβερμαν για Σούνακ: Πολύ αργά για νέο ηγέτη των Τόρις

Μπρέιβερμαν για Σούνακ: Πολύ αργά για νέο ηγέτη των Τόρις

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

"Απελπισμένη" δηλώνει από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών η υπουργός του Σούνακ.

Η Σουέλα Μπρέιβερμαν, πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, δήλωσε απογοητευμένη για τη βαριά ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές, όπου μεταξύ άλλων ο Σαντίκ Καν των Εργατικών κέρδισε για τρίτη θητεία τον δήμο του Λονδίνου.

Η Μπρέιβερμαν επεσήμανε ωστόσο ότι θα ήταν αδύνατο για έναν άλλο ηγέτη -πλην του σημερινού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ – να οδηγήσει τους Τόρις σε ανάκαμψη ποσοστών πριν από τις γενικές εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το αργότερο έως τις αρχές του 2025. Να σημειωθεί ότι στις δημοσκοπήσεις οι Εργατικοί προηγούνται των Συντηρητικών με μεγάλη διαφορά.

Διαψεύδει ύπαρξη σχεδίου

Η Μπρέιβερμαν διέψευσε σε συνέντευξή της στο BBC την ύπαρξη σχεδίου απομάκρυνσης του Σούνακ και έριξε τις ευθύνες για την κατηφόρα του κόμματος σε εκείνον και την ομάδα του, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να κατηγορούμε όσους από εμάς λέμε την αλήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε». Ερωτηθείσα αν μετάνιωσε που υποστήριξε τον Σούνακ στην κούρσα της προεδρίας των Τόρις, απάντησε: «Ειλικρινά; Ναι, ναι». Η Μπρέιβερμαν ισχυρίστηκε ότι ο Σούνακ δεν έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις που της έδωσε για θέματα όπως η μετανάστευση, ο νόμος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα ταυτότητας. Δήλωσε ότι βρίσκεται «σε απόγνωση» για τα εκλογικά αποτελέσματα των Τόρις.

«Καμία δικαιολογία»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, είπε ότι κάθε σχέδιο έχει αποτύχει και είναι απελπισμένη με αυτά τα τρομερά αποτελέσματα για τους Τόρις.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για τα συκγεκριμένα αποτελέσματα που υποδηλώνουν ότι κατευθυνόμαστε σε μια κυβέρνηση των Εργατικών, κάτι που με γεμίζει φρίκη. Αγαπώ τη χώρα μου, νοιάζομαι για το κόμμα μου και θέλω να κερδίσουμε, και προτρέπω τον πρωθυπουργό να αλλάξει πορεία, να αναλογιστεί με ταπεινότητα τι μας λένε οι ψηφοφόροι και να αλλάξει τη στρατηγική του, τον τρόπο επικοινωνίας του και γενικότερα την πορεία που έχει χαράξει για το κόμμα».

Ωστόσο όταν ρωτήθηκε αν θέλει νέο αρχηγό για το κόμμα, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι αυτή είναι μια εφικτή προοπτική αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε αρκετό χρόνο και για να είμαστε ειλικρινείς είναι αδύνατο για κάποιον νέο να έρθει και να αλλάξει την τύχη μας. Δεν υπάρχει σούπερμαν ή σούπερ γυναίκα εκεί έξω που να το κάνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments