Γεωπολιτικά

Πούτιν: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας απέτυχαν

Πούτιν: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας απέτυχαν

Πηγή Φωτογραφίας: FILE - Russian President Vladimir Putin speaks to Governor of Magadan Region Sergey Nosov via videoconference at the Novo-Ogaryovo residence outside Moscow, Russia, on Oct. 21, 2022. The International Criminal Court said Friday, March 17, 2023 it has issued an arrest warrant for Russian President Vladimir Putin for war crimes because of his alleged involvement in abductions of children from Ukraine. (Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Η ορκωμοσία του Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.00

Οι δυτικοί αντίπαλοι της Ρωσίας προσπάθησαν να την καταστρέψουν με τις κυρώσεις, αλλά απέτυχαν, υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντησή του με μέλη της ρωσικής κυβέρνησης. «Το αποτέλεσμα των αντιρωσικών κυρώσεων αποδείχθηκε το αντίθετο από αυτό που αναμενόταν», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος την παραμονή της ορκωμοσίας του για τη νέα θητεία του στην ηγεσία του Κρεμλίνου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass.

Ένας στόχος: η καταστροφή της Ρωσίας πολιτικά και οικονομικά, λέει ο Πούτιν

«Εσείς και εγώ ξέρουμε πολύ καλά τι συνέβη από οικονομική άποψη. Κυριολεκτικά, με την πραγματική έννοια αυτής της λέξης ξεκίνησαν την οικονομική επίθεση κατά της Ρωσίας. Ο ατελείωτος αριθμός κυρώσεων που αντιμετωπίσαμε, στόχευαν σε ένα πράγμα: να καταστρέψουν τη Ρωσία από μέσα και όχι μόνο πολιτικά, αλλά κυρίως οικονομικά, να δημιουργήσουν προβλήματα στους εργαζόμενους, να προκαλέσουν μαζική ανεργία στη χώρα, να οδηγήσουν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, αλλά δεν τα κατάφεραν», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

Αναφορικά με την οικονομική ανάπτυξη, ο Πούτιν υποστήριξε ότι η Ρωσία προηγείται όχι μόνο από τις κορυφαίες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από όλα τα κράτη του G7. «Μαζί αναζητήσαμε τις κατάλληλες απαντήσεις στις πιο σύνθετες ιστορικές προκλήσεις και, συνολικά, τις ξεπεράσαμε με επιτυχία. Αυτό που είναι θεμελιωδώς σημαντικό, είναι ότι συνεχίσαμε να επιλύουμε τα τρέχοντα προβλήματα, εντατικά και με συνέπεια εργαστήκαμε για την αναπτυξιακή ατζέντα, στο πλαίσιο βασικών εθνικών στόχων και προτεραιοτήτων», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η ορκωμοσία του Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.00.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments