Πολιτική

Πάσχα: Η “Εορτών εορτή” στην Ελλάδα

Πάσχα: Η “Εορτών εορτή” στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ(ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ / SOCIAL MEDIA / EUROKINISSI)

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε η Ανάσταση.

Οι προετοιμασίες τις περασμένες ημέρες ήταν πυρετώδεις και από το πρωί οι γειτονιές γέμισαν με μυρωδιές και φωνές. Οι σούβλες και οι ψησταριές πήραν φωτιά από πολύ νωρίς το πρωί, ώστε να είναι όλα έτοιμα για το εορταστικό τραπέζι ανήμερα του Πάσχα.

Οι προετοιμασίες τις περασμένες ημέρες ήταν πυρετώδεις και από το πρωί έστησαν χορό με τραγούδια σε κάθε γειτονιά της χώρας. Οι δρόμοι σε χωριά, νησιά αλλά και στις πόλεις γέμισαν με ήχους και φωνές αλλά και με υπέροχες μυρωδιές.

Και ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έφυγαν για την επαρχία με αποτέλεσμα η Αθήνα να είναι άδεια πόλη, όσοι έμειναν πίσω είτε ήταν οι οικοδεσπότες είτε ήταν καλεσμένοι σε κάποιο τραπέζι με αποτέλεσμα τα ζαχαροπλαστεία να κάνουν «χρυσές» δουλειές ανήμερα το Πάσχα.

Το Πάσχα στο Άγιο Όρος

Το Πάσχα, η κορυφαία γιορτή της Ορθοδοξίας εορτάστηκε στο Άγιον Όρος, όπως και σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο, με κατάνυξη, ευλάβεια και βυζαντινή λαμπρότητα. «Η εορτή των εορτών, η πανήγυρις των πανηγύρεων…». Η αποκορύφωση της λατρείας. Τα σήμαντρα και τα καμπαναριά ήχησαν χαρμόσυνα, όλα μαζί ταυτοχρόνως, μεταφέροντας από άκρη σε άκρη το μήνυμα της ζωής που «νικά» τον θάνατο, της ελπίδας, της συναδέλφωσης, της συγχώρεσης, της αγάπης. Η κατανυκτική συμμετοχή των μοναχών στις λατρευτικές εκδηλώσεις ενίσχυσαν το θρησκευτικό φρόνημα και τα αισθήματα αγάπης και ενότητας μεταξύ των μελών της μοναστικής πολιτείας.

«Το Πάσχα είναι πέρασμα στη Ζωή, είναι ένα πέρασμα από την αμαρτία στην μετάνοια και στην ανάταση», λέει ο μοναχός της Μ. Παντοκράτορος, γέροντας Επιφάνειος. «Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί και η σημασία της Σαρακοστής, η οποία προηγείται του Πάσχα. Η άσκηση και η νηστεία, στην οποία υποβάλλονται οι χριστιανοί, ο παθοκτόνος και όχι ο σωματοκτόνος χαρακτήρας τους είναι πολύ σημαντικός. Η καταπολέμηση των παθών είναι ο στόχος τους, όχι η καταπόνηση του σώματος. Και το προβλέπει αυτό η εκκλησία μας, γι’ αυτό και υπάρχει εξαίρεση, εάν χρειαστεί, στη διατροφή για τους ασθενούντες. Αυτή η πνευματική δοκιμασία της Σαρακοστής προετοιμάζει τον πιστό για το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και του Πάσχα, τη λύτρωση, τη χαρά, την ελπίδα».

Δένδιας: Βαθιά ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας μας

Στο Καστελόριζο βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, για τις ημέρες του Πάσχα, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» στο λιμάνι της Μεγίστης.

Ο Νίκος Δένδιας, αφού ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη», εξέφρασε τη χαρά του που επισκέφθηκε στον Λιμένα της Μεγίστης την Πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης», συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη. «Ευχήθηκα στον Κυβερνήτη Πλωτάρχη Δ. Αγγελή και στο πλήρωμα χρόνια πολλά για το Πάσχα και τους ευχαρίστησα από καρδιάς για την υπηρεσία τους στην Πατρίδα» αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Νίκος Δένδιας ανέβασε φωτογραφίες με «τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη, τον Δοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμ. Θεοδώρου και τους φρουρούς του Αιγαίου, τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, στο ακριτικό Καστελόριζο».

Χάρης Δούκας: Η Αθήνα δείχνει την αλληλεγγύη της

O Δήμος Αθηναίων στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους άστεγους συμπολίτες μας, οργανώνοντας ένα πασχαλινό τραπέζι, με «ζεστά» χαμόγελα, αγάπη και πνεύμα προσφοράς.

Το ανοιχτό Γεύμα Αγάπης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρουφ, το οποίο πλαισιώθηκε με μουσική αλλά και καλή διάθεση που μας έφερε όλους πιο κοντά.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος παρέστη στο εορταστικό γεύμα στο Ρουφ, δήλωσε: «Η Αθήνα δείχνει την αλληλεγγύη της. Όχι μόνο τις γιορτές αλλά κάθε μέρα, στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Κανένας μόνος του στο δρόμο, στην ανέχεια και σε συνθήκες ακατάλληλης διαβίωσης. Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία! Καλό Πάσχα σε όλες και όλους!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments