Πολιτική

Έκκληση Μητσοτάκη για το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά:Θέλω να ζητήσω από όλες τις δικαιούχους να το αξιοποιήσουν

Έκκληση Μητσοτάκη για το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά:Θέλω να ζητήσω από όλες τις δικαιούχους να το αξιοποιήσουν

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ//Έκκληση στις γυναίκες που είναι δικαιούχοι να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του.

Έως σήμερα έχουν διενεργηθεί 300.000 δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, με 20.000 θετικά ευρήματα

Έκκληση στις γυναίκες που είναι δικαιούχοι να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» επεκτάθηκε και για γυναίκες 45-49 και 70-74 ετών, εντάσσοντας σε αυτό περισσότερες από 566.000 νέες δικαιούχους. Θέλω να ζητήσω από όλες τις δικαιούχους του προγράμματος, να το αξιοποιήσουν. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές. http://mastografia.gov.gr»

Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «Προλαμβάνω» πρόκειται για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και αποτελεί στην πραγματικότητα τη συνέχιση και διεύρυνση του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, με την προσθήκη δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του καρκίνου του παχέος εντέρου και εξετάσεις για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, μία από τις πρώτες αιτίες θνητότητας παγκοσμίως. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφέρθηκε στη διάρκεια της παρουσίασής της σε τέσσερα προγράμματα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.

Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων που υλοποιείται στη χώρα. Η αρχή έγινε με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τον καρκίνο του μαστού, όπου έως σήμερα έχουν διενεργηθεί 300.000 δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, με 20.000 θετικά ευρήματα και στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2025 να έχουν γίνει 1.300.000 δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε γυναίκες. Περιλαμβάνει, μαστογραφία, υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση από γιατρό, για τον καρκίνο του μαστού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments