Πολιτική

Μητσοτάκης από Σέρβια Κοζάνης: «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρωβουλή τους καλύτερους»

Μητσοτάκης από Σέρβια Κοζάνης: «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρωβουλή τους καλύτερους»

Πηγή Φωτογραφίας: [369697] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία μας σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι η αποχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στα Σέρβια Κοζάνης

«Ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία μας σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι η αποχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στα Σέρβια Κοζάνης.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Αγαπητέ μου Δήμαρχε, αγαπητέ Πρόεδρε, χρόνια πολλά. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, γιορτάζει και ο γιος μου.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτή την τόσο θερμή υποδοχή στα φιλότιμα, αυτό κρατώ, στα φιλότιμα και προκομένα Σέρβια. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που μου δίνεται σήμερα η δυνατότητα να βρεθώ μαζί σας. Ευχαριστώ εδώ και τους μαθητές μας οι οποίοι ήρθαν να τους συναντήσω.

Να σας πω από καρδιάς ένα μεγάλο «ευχαριστώ», παίρνοντας αφορμή από την πρώτη τοποθέτηση του Δημάρχου, για τη στήριξη την οποία δώσατε και δίνετε στη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι δεύτερη φορά εκλεγμένος Πρωθυπουργός της χώρας, σε μια μεγάλη προσπάθεια ανάταξης της πατρίδας μας, η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, πάντα -και θέλω να το τονίσω αυτό- σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σεβόμαστε πάντα τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών, έχουμε μία εξαιρετική σχέση με τον Περιφερειάρχη, μία εξαιρετική σχέση με τον Δήμαρχο, προσπαθούμε να ακούμε και να καλύπτουμε τα αιτήματά σας. Ξέρουμε τα ζητήματα που είχατε με το Δημαρχείο. Βγάλαμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να μπορέσει αυτό να επισκευαστεί πλήρως και να γίνει καλύτερο και να επεκταθεί. Αυτή είναι μία μόνο μικρή ένδειξη των πολλών που έχουμε κάνει για την τοπική αυτοδιοίκηση αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Και βέβαια, να πω κάτι το οποίο το ξέρει και ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης, ότι αν τα οικονομικά της χώρας δεν πήγαιναν καλά, αν δεν είχαμε βάλει σε τάξη την κατάσταση των δημόσιων οικονομικών, αν η οικονομία δεν αναπτυσσόταν, δεν θα είχαμε και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορέσαμε να θέσουμε στη διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να μπορείτε πρώτοι εσείς να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα των δικών σας δημοτών.

Φίλες και φίλοι, δεν θέλω να σας πω πολλά σήμερα, θέλω μόνο να μιλήσω εν συντομία για τη μεγάλη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Διότι αντιμετωπίζουμε μία, θα έλεγα, κατάσταση όπου πολλοί συμπολίτες μας έρχονται και μας λένε: «γιατί αυτές οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές; Μα ψηφίσαμε για κυβέρνηση πριν από ένα χρόνο». Ο μεγάλος κίνδυνος για τη δημοκρατία μας σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι η αποχή. Και θέλω με πολύ απλά λόγια να σας εξηγήσω γιατί η συμμετοχή σε αυτές τις ευρωεκλογές έχει τόσο μεγάλη σημασία γι’ αυτά τα οποία θα γίνουν για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη ενισχύθηκε την τελευταία πενταετία και καταφέραμε και εξασφαλίσαμε σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους -και δεν αναφέρομαι μόνο στα αγροτικά προγράμματα, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, στο Ταμείο Συνοχής. Θα αναφερθώ ειδικά στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, 36 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετους πόρους που αυτή η κυβέρνηση έφερε στην πατρίδα μας και τα οποία, ήδη από τώρα, έχουν αρχίσει και εκταμιεύονται σε όλα τα μήκη και σε όλα τα πλάτη της χώρας.

Σκεφτείτε, λοιπόν, την επόμενη πενταετία ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα μπορέσουν να διεκδικήσουν αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι θα αγωνιστούν για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους αγρότες μας, τον πρωτογενή μας τομέα. Βρέθηκα, πριν σας επισκεφτώ, πέρασα από το Βελβεντό, είδα εξαιρετικούς συνεταιρισμούς. Είναι το μοντέλο του αγροτικού τομέα το οποίο εμείς πρεσβεύουμε: τη συνεργασία, την ποιότητα, την εξωστρέφεια.

Αλλά κάποιοι πρέπει να αγωνιστούν στις Βρυξέλλες για να στηρίξουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες. Θα συνεχίσουμε ως χώρα να έχουμε μια αποτελεσματική αμυντική πολιτική και να φυλάμε τα σύνορά μας με αποτελεσματικότητα, όπως το κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια; Και εκεί θα χρειαστούμε τη βοήθεια της Ευρώπης.

Θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε την Ευρώπη για ενιαία εργαλεία χρηματοδότησης της άμυνάς μας; Και αυτά θα είναι πολύ σημαντικά σε μια εποχή που βλέπετε ότι υπάρχουν μεγάλες γεωπολιτικές αναταράξεις.

Για όλα αυτά, λοιπόν, θα ψηφίσουμε στις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Και το τι θα συμβεί στην Ευρώπη από τις 10 Ιουνίου και μετά, έχει πολύ μεγάλη σημασία για το τι θα γίνει τελικά στην πατρίδα μας.

Άρα, το μήνυμα το οποίο θέλω να σας μεταφέρω είναι ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι μια αδιάφορη διαδικασία. Είναι μια διαδικασία στην οποία πρέπει να στείλουμε στην Ευρωβουλή τους καλύτερους και, ναι, έχει μεγάλη σημασία για εμένα, ως Πρωθυπουργός αλλά και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, να πηγαίνω στις Βρυξέλλες γνωρίζοντας ότι είμαι ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος όλης της Ευρώπης. Και αυτό μας δίνει πρόσθετη διαπραγματευτική δυνατότητα να μπορούμε να διεκδικήσουμε την επόμενη πενταετία ακόμα περισσότερα από τις Βρυξέλλες.

Όμως, ας μην έχουμε αυταπάτες, από τις ευρωεκλογές θα βγουν και συμπεράσματα τα οποία έχουν να κάνουν με την εγχώρια πολιτική σκηνή. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι γιατί δεν ψηφίζουμε για βουλευτές και για Πρωθυπουργό. Αυτό το ζήτημα το λύσαμε στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Η χώρα έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας. Όμως, προσέξτε τι συμβαίνει τώρα εδώ. Έρχεται η αντιπολίτευση, σύσσωμη, και η αντιπολίτευση από τα δεξιά μας και η αντιπολίτευση από τα αριστερά μας, και λέει ένα πράγμα: «στείλτε μήνυμα αποδοκιμασίας σε αυτή την κυβέρνηση». Να αμφισβητηθεί δηλαδή η πολιτική σταθερότητα, για να οδηγηθούμε ενδεχομένως σε κάποιες απρόβλεπτες εξελίξεις τις οποίες μόνο αυτοί μπορεί να έχουν στο δικό τους το μυαλό.

Εγώ σας λέω, λοιπόν, ότι σήμερα το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι πολιτική αστάθεια. Η κυβέρνηση αυτή έχει μία ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση. Έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας και θέλω το βράδυ των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου το μήνυμα της πολιτικής ισχύος της Νέας Δημοκρατίας να είναι δυνατό. Και σε αυτό χρειάζομαι τη βοήθεια όλων σας.

Χρειάζομαι να αποκρούσουμε και αυτή τη χαλαρότητα η οποία υπάρχει πάντα στις ευρωεκλογές, αλλά και τις όποιες προσωρινές στεναχώριες μπορεί να υπάρχουν. Εγώ καταλαβαίνω απόλυτα, ξέρετε, όταν κυβερνάς, σε οποιοδήποτε επίπεδο, είτε είσαι Πρωθυπουργός, είτε Περιφερειάρχης, είτε Δήμαρχος, ποτέ δεν μπορείς να τους έχεις όλους ικανοποιημένους. Αυτή είναι η φύση της ίδιας της άσκησης της πολιτικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments