Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενεική βία

Χρυσοχοΐδης: Καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενεική βία

Πηγή Φωτογραφίας: Τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τον απερχόμενο υπουργό Γιάννη Οικονόμου στο νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Περί τους 50 άνδρες συλλαμβάνονται καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία

Περί τους 50 άνδρες συλλαμβάνονται καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία, «η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις συλλήψεις, την ενδοοικογενειακή βία και τη βία μεταξύ ανηλίκων.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το τελευταίο 2ωρο έχουν σημειωθεί 80 περιστατικά, 40 συλλήψεις και 150 κλήσεις στο 100. Ενώ, από τη Δευτέρα (20/5) λειτουργεί σε όλη τη χώρα το panic button, όχι αποκλειστικά για γυναίκες αλλά και ηλικιωμένους.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας τα οποία στο τέλος του μήνα θα γίνουν 63 καθώς θα συσταθούν σε όλους τους νομούς. Ειδικότερα, σε κάθε νομό θα λειτουργεί ένα ασφαλές σπίτι υπό την εποπτεία της αστυνομίας, «ετησίως 20.000 γυναίκες το χρόνο αναζητούν στέγη», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Βία ανηλίκων

Η πλειοψηφία των περιστατικών βίας αφορά κυρίως παιδιά που η εποπτεία τους είναι παραμελημένη, εκτίμησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συμπληρώνοντας ότι κάθε βράδυ γίνονται συλλήψεις ανηλίκων και των γονέων τους.

Ανέφερε ως παράδειγμα την Κηφισιά στην οποία τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνονται χιλιάδες παιδιά από διάφορους δήμους της Αττικής. Στην περιοχή υπάρχουν περιπολίες αστυνομικών με πολιτικά, ασφάλεια οπλισμένη, ενώ υπάρχει η γραμμή 10201 για καταγγελίες περιστατικών με ανηλίκους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments