Nέα της αγοράς

Στην ιδιοκτησία της Oaktree Capital η Inter Μιλάνου

Στην ιδιοκτησία της Oaktree Capital η Inter Μιλάνου

Πηγή Φωτογραφίας: Howard Marks, co-chairman of Oaktree Capital Management, will join Brookfield Asset Management Inc.’s board. Two representatives from Brookfield will join Oaktree’s board. PHOTO: MICHAEL BUCHER/THE WALL STREET JOURNAL

Το αμερικανικό fund ανέλαβε τον έλεγχο της ομάδας από τον κινεζικό όμιλο Suning Holding Group, αφού οι Κινέζοι απέτυχαν να αποπληρώσουν δάνεια 395 εκατ. ευρώ

Η Oaktree Capital Management ανέλαβε την ιδιοκτησία της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ίντερ Μιλάνου, αφού ο ιδιοκτήτης της δεν πλήρωσε το δάνειο.

Το αμερικανικό ταμείο ανέλαβε τον έλεγχο της ομάδας από τον κινεζικό όμιλο Suning Holding Group την Τετάρτη 22/5, αφού οι εταιρείες χαρτοφυλακίου της Ίντερ Μίλαν απέτυχαν να αποπληρώσουν 395 εκατ. ευρώ (428 εκατ. δολάρια), ανέφερε η Oaktree σε ανακοίνωσή της.

«Ως νέοι ιδιοκτήτες, αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας απέναντι στην κοινότητα, την ιστορία και την κληρονομιά της Ίντερ Μίλαν», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Αλεχάντρο Κανο, διευθύνων σύμβουλος και συν-επικεφαλής της στρατηγικής παγκόσμιων ευκαιριών της Oaktree. «Είμαστε προσηλωμένοι στη μακροπρόθεσμη επιτυχία» του συλλόγου.

Η Suning είχε συνομιλήσει με την Pacific Investment Management για την αναχρηματοδότηση του χρέους της τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας πριν από τη λήξη του δανείου της Oaktree την Τρίτη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ίντερ είναι ένας από τους πιο ιστορικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Ευρώπη. Κέρδισε το εγχώριο πρωτάθλημα Serie A της Ιταλίας φέτος και ήταν δεύτερη στο Champions League της UEFA πέρυσι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments