Ελλάδα

Πυροσβέστης εμπλέκεται στα επεισόδια του Ρέντη που δολοφονήθηκε ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης

Πυροσβέστης εμπλέκεται στα επεισόδια του Ρέντη που δολοφονήθηκε ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τέθηκε σε διαθεσιμότητα - Προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα - Προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας πυροσβέστης είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια που προκλήθηκαν πριν από μήνες στου Ρέντη και είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με το ERTNews με απόφαση του υπαρχηγού της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τις 14 Μαΐου ο νεαρός πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται Ένορκη διοικητική εξέταση, με τον κίνδυνο να αποταχθεί από το σώμα.

Συνολικά κατηγορείται για 28 αδικήματα, με πιο σοβαρά αυτό της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης, κατηγορείται για Ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, εκβίαση, έκρηξη, ληστεία κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας ο 30χρονος πυροσβέστης συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Στη δικογραφία αναφέρεται πως μετά τη λήξη των επιθέσεων φρόντισε να πετάξει τον σκούφο που φορούσε και κάλυπτε μέρος των χαρακτηριστικών του προσώπου του. Τον αθλητικό σκούφο εντόπισαν οι αστυνομικοί, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» τον κατάσχεσαν και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας, οπού εντοπίστηκε γενετικό υλικό του πυροσβέστη. Κατά την εξέταση του στους αξιωματικούς της Αθλητικής Βίας, είχε αναφέρει πως πέταξε το σκούφο στην είσοδο του πάρκινγκ από φόβο για πιθανή ενοχοποίηση του, χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάτι.

Ωστόσο, τα στοιχεία της αστυνομίας, για τη συμμετοχή του στην επίθεση ήταν αδιάσειστα και είναι ένας από τους εκατοντάδες κατηγορούμενους της υπόθεσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments