Πολιτική

Με το βλέμμα στα αριστερά το ταξίδι Κασσελάκη στη Δ. Όχθη

Με το βλέμμα στα αριστερά το ταξίδι Κασσελάκη στη Δ. Όχθη

Πηγή Φωτογραφίας: [369437] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Κασσελάκης ανοίγεται στο αριστερό κοινό, που είναι διαχρονικά κοντά στον παλαιστινιακό λαό.

Στη Δυτική Όχθη μεταβαίνει σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη και θα συναντήσει μεταξύ άλλων και εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής. Με το ταξίδι αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει την θέση του για την πολύνεκρη τραγωδία στη Γάζα, καθώς κατά καιρούς έχει δεχτεί σφοδρά πυρά για κινήσεις και δηλώσεις του αναφορικά με το Ισραήλ, τη Χαμάς και το Ιράν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ηγηθεί αποστολής που περιλαμβάνει τη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, την τομεάρχη Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, τον τομεάρχη Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, και τον διπλωματικό σύμβουλό του, Δημήτρη Παπαγεωργίου. Το ακριβές πρόγραμμα δεν έχει ακόμα καθοριστεί, καθώς η ιδέα για το ταξίδι προέκυψε πριν περίπου μια εβδομάδα και η τελική απόφαση ελήφθη την Πέμπτη. Ωστόσο, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του για αυτό το ταξίδι.

Επίσημος στόχος του ταξιδιού είναι η συμβολή στις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής και επιδιώκεται επίσης συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Επιπλέον, προγραμματίζεται η επίσκεψή του στη Ραμάλα, την Ιερουσαλήμ και τη Βηθλεέμ.

Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Δυτική Όχθη δεν έρχεται σε πολιτικά νεκρό χρόνο. Απομένουν λίγες ημέρες μέχρι τις ευρωεκλογές, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες να προσεγγίσει αριστερά ακροατήρια, που παραδοσιακά επιδεικνύουν αισθήματα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δεχτεί κριτική από κόμματα στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν. Ένα παράδειγμα αυτής της κριτικής ήταν η αντίδραση της Νέας Αριστεράς όταν ετοιμαζόταν να συναντήσει την ηγεσία του AIPAC κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν ότι ο Κασσελάκης θα εκφράζε τις απόψεις του για το Παλαιστινιακό, αλλά ακύρωσε τη συνάντηση λίγο πριν λόγω φόβου αρνητικής δημοσιότητας. Επιπλέον, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την ανακοίνωση του κόμματος που καταδίκαζε την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ χωρίς να αναφέρει την κατάσταση στη Γάζα και το δράμα των Παλαιστινίων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ωστόσο, δείχνει να θέλει να «παίξει» με τις ισορροπίες, αξιοποιώντας τον θόρυβο γύρω από το όνομά του ή ακόμα και δημιουργώντας πρόσθετο. Όταν πριν λίγες ημέρες ανέφερε (Attica) πως «η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο όντως κάνει τρομοκρατικές ενέργειες» δέχτηκε τα πυρά του πρέσβη του Ισραήλ, Νόαμ Κατς, ο οποίος ανάρτησε βίντεο από τις επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης και σημείωνε πως «αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της».

Ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη ξεκαθάρισε (Action24) πως η Χαμάς είναι «100%» τρομοκρατική οργάνωση, λήγοντας έτσι την αντιπαράθεση με τον ισραηλινό επιτετραμμένο. Την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε στην αίθουσα των πολιτικών συντακτών και είδε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» στο οποίο αναφερόταν πως ζήτησε συγγνώμη από τον ισραηλινό πρέσβη. «Τι μ…κίες είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν είπα συγγνώμη. Δεν κατάλαβαν τι είπα» φέρεται να είπε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τους δημοσιογράφους, προσπάθησε να δημιουργήσει αμφιβολία σχετικά με την επίσκεψή του, εστιάζοντας την κριτική του στο Ισραήλ. Όταν ρωτήθηκε εάν θα επισκεφθεί τη Δυτική Όχθη, απάντησε ότι θα το κάνει μόνο αν το επιτρέψει το Ισραήλ. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι ο μόνος που εξέφρασε κάτι τέτοιο, αναφερόμενος στη μεταμεσονύκτια ανακοίνωση του κόμματός του για την αναγνώριση της Παλαιστίνης από την Ελλάδα, όπως έκαναν η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments