Ελλάδα

Ευρωεκλογές 2024: Κάντε το τεστ των 30 ερωτήσεων που σας λέει ποιο κόμμα πρέπει να ψηφίσετε στις 9 Ιουνίου

Ευρωεκλογές 2024: Κάντε το τεστ των 30 ερωτήσεων που σας λέει ποιο κόμμα πρέπει να ψηφίσετε στις 9 Ιουνίου

Πηγή Φωτογραφίας: Στις κάλπες προσήλθαν περίπου 120 χιλιάδες Μηχανικοί για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, όπου ανέδειξαν με την ψήφο τους τα μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων, του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου και όλων των περιφερειακών οργάνων, Κυριακή 19 Μαΐου 2024. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΕ/EUROKINISSI)

Στηρίζεται σε μαθηματικό αλγόριθμο που αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία σε συνεργασία με ερευνητές

Είστε αναποφάσιστοι και δεν ξέρετε ποιο κόμμα να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου; Έχετε αποφασίσει αλλά δεν είστε απόλυτα σίγουροι εάν πράττεται το σωστό; Το EU&I, είναι ένας δωρεάν ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου που μπορεί να σας κατατοπίσει.

Το μόνο που έχετε να κάνετε, αφού επιλέγεται χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασκείται τα εκλογικά σας καθήκοντα («Greece» εν προκειμένω), είναι να απαντήσετε σε 30 ερωτήσεις που έχουν δημιουργηθεί στα ελληνικά, για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων τη φορολογία, τη θέσεις σας έναντι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τη μετανάστευση, την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη λειτουργία της Ε.Ε. Στις δηλώσεις για κάθε ένα από αυτά τα θέματα, ο χρήστης καλείται να απαντήσει μέσω μιας πενταβάθμιας κλίμακας, από το «συμφωνώ απόλυτα» έως το «διαφωνώ απόλυτα», ενώ υπάρχει και η επιλογή «καμία γνώμη».

Αφού απαντήσετε στις ερωτήσεις (ανώνυμα εννοείται), καλείστε να δηλώσετε τη βαρύτητα κάθε μιας από τις 30 ερωτήσεις κατά την άποψή σας. Μόλις ολοκληρώσετε το τεστ, θα λάβετε άμεσα τις απαντήσεις για το ποιο κόμμα ταιριάζει περισσότερο στις απόψεις σας και πιο λιγότερο.

Το EU&Ι αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία, σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή ερευνητών πάνω στα εργαλεία VAA, με έδρα τα πανεπιστήμια της Λωζάνης και της Λουκέρνης. Η πλατφόρμα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο εργαλείο «δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση να ευνοήσει οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή ομάδα κομμάτων».

Χρησιμοποιεί έναν μαθηματικό αλγόριθμο για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις θέσεις που ο χρήστης σταθμίζει ως πιο σημαντικές και το αντίστροφο. Κι αυτό καθώς νωρίτερα τα στελέχη του EU&I έχουν επικοινωνήσει με τα κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές 2024, ζητώντας τους να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, αιτιολογώντας τις επιλογές τους. Ακολούθως οι εμπειρογνώμονες κωδικοποίησαν τις θέσεις των κομμάτων.

Μπορείτε να κάνετε το τεστ πατώντας εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments