Podcasts | Pagenews Politics #41

Φαραντούρης: Η Φον ντερ Λάιεν είναι μια αποτυχημένη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η κυρία φον ντερ Λάιεν πρέπει να πάει σπίτι της, να συνεχίσει τις business με τον σύζυγό της

06.06.2024 | 20:44

Listen On:

Φαραντούρης: Η Φον ντερ Λάιεν είναι μια αποτυχημένη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η κυρία φον ντερ Λάιεν πρέπει να πάει σπίτι της, να συνεχίσει τις business με τον σύζυγό της

Την άποψη ότι η σημερινή επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει αποτύχει στο έργο της, εκφέρει ο κ. Νίκος Φαραντούρης.

Μιλώντας στο Pagenews και την δημοσιογράφο κ. Σοφία Χύτου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται στην υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λέγοντας πως «είναι μια αποτυχημένη επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γιατί δεν έχει πάρει κάποια σημαντική πρωτοβουλία και γιατί ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές της Ε.Ε. Ελέγχεται για τη στάση της κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης και τη θετική της στάση απέναντι στην Pfizer. Ελέγχεται γιατί δεν πήρε μια στοιχειώδη πρωτοβουλία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ελέγχεται για επιχειρηματικές δραστηριότητες του συζύγου της. Η αντιπαράθεσή μου δεν είναι προσωπική, αλλά πολιτική. Αν εκλεγώ ευρωοβουλευτής, δεν θα είναι καθόλου αυτονόητο για την φον ντερ Λάιεν να ξαναγίνει επικεφαλής της Κομισιόν. Θα έχει μια πολύ δύσκολη και, ενδεχομένως, αποτυχημένη παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο. Η κυρία φον ντερ Λάιεν πρέπει να πάει σπίτι της, να συνεχίσει τις business με τον σύζυγό της, να δώσει τη σκυτάλη σε πρόσωπα, που θα οδηγήσουν την Ευρώπη στη βιώσιμη ανάπτυξη, την δικαιοσύνη και την πρόοδο».

Ερωτηθείς για τη διαγραφόμενη άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ο κ. Νίκος Φαραντούρης απάντησε υποστηρίζοντας ότι «η Ευρώπη ξεκίνησε μέσα από την ανάγκη να μην ξαναχυθεί αίμα στην ευρωπαϊκή ήπειρο μετά τις εκατόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όμως, αν η Ε.Ε. θέλει να παίξει ένα ρόλο διεθνούς δρώντος, θα πρέπει να μη σέρνεται πίσω από την ουρά του ΝΑΤΟ. Επίσης, σήμερα καραδοκούν οι δυνάμεις του φόβου και της μισαλλοδοξίας. Η ακροδεξιά (ο φασισμός, ο ναζισμός) βρίσκει το καλύτερο λίπασμα στο φόβο και την ανασφάλεια. Σε περιόδους διεθνών κρίσεων και απειλών, όταν οξύνονται οι κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, τότε έρχεται ένας λαικιστής και εκμεταλλεύεται τα συναισθήματα του και καπηλεύεται τη θρησκεία και την οικογένεια».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη και τη σχετική δημόσια αντιπαράθεση, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «εμείς ανοίξαμε την αυλαία του προεκλογικού αγώνα με την ανακοίνωση του προγράμματός μας στον ελληνικό λαό. Η συζήτηση για την ακρίβεια και τις διεθνείς σχέσεις δεν συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία. Οι επικοινωνιολόγοι του Κυριάκου Μητσοτάκη συμβούλευσαν να παιχτεί το χαρτί του πόθεν έσχες. Πώς εγείρει ζήτημα πόθεν έσχες ο Μητσοτάκης; Αυτός διορίστηκε στην Εθνική Τράπεζα γιατί ήταν πρωθυπουργός ο πατέρας του. Για πόθεν έσχες μιλάνε άνθρωποι, που είναι εξ οικογενειακής καταβολής γεννημένοι πολιτικοί. Σημασία έχει να στείλουμε στην ευρωβουλή ανθρώπους, που έχουν γνώση του αντικειμένου, που ομιλούν τουλάχιστον δυο ξένες γλώσσες και που είναι έτοιμοι να πιάσουν δουλειά από την πρώτη ημέρα. Και εγώ νομίζω ότι μπορώ να προσφέρω».

Τέλος, μιλώντας για τους εκλογικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ικανοποιημένος με το καλύτερο δυνατό ποσοστό. Σίγουρα περιμένουμε κάτι καλύτερο από τις βουλευτικές εκλογές και να μπούμε σε κυβερνητική τροχιά. Ο κόσμος έχει καταλάβει πως η ΝΔ δεν μπορεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Σε ό,τι αφορά τους νέους, αυτοί έχουν απόσταση από την πολιτική. Ο νέος άνθρωπος δεν θέλει λόγια. Ο νέος άνθρωπος έχει ανάγκη να του τονωθεί το ενδιαφέρον. Και το παράδειγμα είναι το καλύτερο όχημα για να πείσεις τον νέο. Όσον αφορά το ΤικΤοκ, είμαι πολύ νέος αλλά είμαι πολύ δραστήριος. Τα social media είναι ένα όχημα για να φτάσει το μήνυμά σου. Δεν αρκεί, αλλά είναι ένα όχημα. Από τη στιγμή που το μήνυμα κεντρίζει το ενδιαφέρον, αυτό θα είναι καλό για την πολιτική επικοινωνία. Αν, όμως, δεν καταστεί δυνατό να κεντρωθεί το ενδιαφέρον του δέκτη, τότε η προσπάθεια για επικοινωνία θα πρέπει να θεωρείται αποτυχημένη. Δεν δαιμονοποιώ τα social media, αλλά δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στον τρόπο χρήσης τους», συμπέρανε ο κύριος Νίκος Φαραντούρης.