Διεθνή

Ο Μακρόν αποκλείει την παραίτηση μετά από ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές

Ο Μακρόν αποκλείει την παραίτηση μετά από ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: The Japn Times

«Θα είμαι ο προστάτης της Δημοκρατίας μας»

Μία μόλις εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των πρόωρων εκλογών ο Εμανουέλ Μακρόν, μέσω επιστολής του, απευθύνεται στον λαό της Γαλλίας.

Ο Μακρόν, που είδε το κόμμα του να συντρίβεται από την ακροδεξιά στις ευρωεκλογές, ξεκινά ανατρέχοντας στην απόφασή του να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση εκείνο το βράδυ της 9ης Ιουνίου, επισημαίνοντας ότι είχε σκεφτεί το θέμα για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν.

«Πήρα αυτή την απόφαση με υπευθυνότητα, πολύ σοβαρά και μετά από αρκετές εβδομάδες προβληματισμού. Την πήρα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας πάνω από κάθε άλλη σκέψη», έγραψε. «Η λειτουργία της Εθνοσυνέλευσής μας και η αταξία των τελευταίων μηνών δεν μπορούσαν πλέον να συνεχιστούν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «οι αντιπολιτεύσεις ετοιμάζονταν να ανατρέψουν την κυβέρνηση το φθινόπωρο, γεγονός που θα βύθιζε τη χώρα μας σε κρίση».

Όπως σημειώνει, σύμφωνα με την Le Monde, «η διάλυση ήταν η μόνη επιλογή. Θα μπορούσα να αλλάξω τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Αυτό θα ήταν εύκολο για μένα. Αλλά αυτό δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα».

Μακρόν: «Θα είμαι ο προστάτης της Δημοκρατίας μας ανά πάσα στιγμή» Στη συνέχεια, ο Μακρόν έθεσε το ερώτημα: «Ποιος θα κυβερνήσει τη Γαλλία». Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο η ακροδεξιά «διχάζει το έθνος», «αγνοεί την κλιματική αλλαγή» και «ισχυρίζεται ότι θα σας δώσει πίσω την αγοραστική σας δύναμη», ενώ ο αριστερός συνασπισμός «αρνείται να είναι ξεκάθαρος σχετικά με την κοσμικότητα και τον αντισημιτισμό», είναι «διχασμένος σχετικά με την απάντηση στην κλιματική αλλαγή» και «ισχυρίζεται ότι θα απαντήσει στις αδικίες της κοινωνίας μας με μαζική αύξηση των φόρων για όλους».

Ο Μακρόν καλεί τους Γάλλους να επιλέξουν τον δρόμου «του κεντρικού μπλοκ του Ensemble pour la République!, τον καλύτερο για τη χώρα μας. «Όχι μόνο επειδή προστατεύει τους Γάλλους και προετοιμάζει το μέλλον. Αλλά και επειδή είναι ο μόνος που είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να εμποδίσει τόσο την ακροδεξιά όσο και την ακροαριστερά στον δεύτερο γύρο», εξηγεί.

«Ναι, ο τρόπος με τον οποίο κυβερνάμε πρέπει να αλλάξει βαθιά», τόνισε σε άλλο σημείο ο Μακρόν. Σε περίπτωση συντριπτικής νίκης του RN και των συμμάχων του, ο Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί να τοποθετηθεί ως ο «προστάτης της Δημοκρατίας μας ανά πάσα στιγμή». «Μπορείτε να με εμπιστευτείτε ότι θα ενεργήσω μέχρι τον Μάιο του 2027 ως πρόεδρός σας», διαβεβαιώνει, κλείνοντας οριστικά την πόρτα σε μια πιθανή παραίτηση τις επόμενες εβδομάδες.

«Αυτές οι εκλογές είναι δικές μας. Εσείς είστε αυτοί που θα τις πραγματοποιήσετε. Γι’ αυτό μη φοβάστε, μην τα παρατάτε. Ψηφίστε. Επιλέξτε το σεβασμό, τη φιλοδοξία και τη δικαιοσύνη για το έθνος μας», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments