Πολιτική

Μητσοτάκης: Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου

Μητσοτάκης: Το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στις 30 Νοεμβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: [371456] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ERGA.GOV.GR" (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

«Η Θεσσαλονίκη αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τόσα έργα όσα η δική μας στη Θεσσαλονίκη»

Με μια σημαντική είδηση έκλεισε τη σημερινή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας ότι στις 30 Νοεμβρίου του 2024 θα παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς το Μετρό Θεσσαλονίκης. «Μετά από πολλά εγκαίνια, τα οποία δεν ήταν στην πραγματικότητα εγκαίνια, μετά από μουσαμάδες, παρουσιάσεις, αμφισβητήσεις, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί -δεν θα εγκαινιαστεί, θα παραδοθεί- στους πολίτες την 30ή Νοεμβρίου του 2024», είπε, καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός.

«Καθώς ξεκινούσαμε την προετοιμασία για την ομιλία μου στη ΔΕΘ, σκεφτήκαμε ότι ο παραδοσιακός τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα ζητήματά της αδικεί το έργο που έχει γίνει και τα έργα που θα υλοποιηθούν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής. Και εξήγησε ότι φέτος γίνεται μια διαφορετική προσέγγιση με δύο σκοπούς: για να παρουσιαστεί το σχέδιο της διπλής σύγκλισης, τον διπλό στόχο της χώρας που είναι η σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη σε όλους τους επιμέρους δείκτεςαλλά και η περιφερειακή σύγκλιση.

«Αν συγκρίνουμε», είπε, «τις αποδόσεις της χώρας μας με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία σίγουρα υστερούμε και πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, η δεύτερη σύγκλιση όμως είναι η περιφερειακή σύγκλιση». Εξήγησε ότι έχουν προκληθεί περιφερειακές ανισότητες και κάποιες περιφέρειες δεν έχουν καταφέρει να συγκλίνουν με τον εθνικό μέσο όρο. «Το σχέδιο πρέπει», τόνισε, «να είναι συνεργατικό και διαβουλευτικό και να λαμβάνει υπόψιν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

Είπε επίσης ο πρωθυπουργός ότι «με την πλατφόρμα που εγκαινιάζεται για τα έργα θα υπάρχει λογοδοσία και η διαδικασία διαβούλευσης, θα επιτρέπει να επαναπροσεγγίζονται έργα. Η δεύτερη λέξη είναι η προτεραιοποίηση. Οι ανάγκες είναι ατελείωτες και οι πόροι πάντα πεπερασμένοι, αλλά πρέπει να έχουμε μια αίσθηση πού θα τους κατανείμουμε. Και η τρίτη λέξη είναι η αποτελεσματικότητα. Να υλοποιούμε με χρονοδιαγράμματα αυτά τα οποία θέλουμε. Πίσω από καθένα από τα 600 και πλέον έργα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχουν δυσκολίες».

«Άλλος ένας λόγος», τόνισε, «που γίνεται αυτή η εκδήλωση είναι για να παρουσιαστούν τα σημαντικά έργα. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τόσα έργα όσα η δική μας στη Θεσσαλονίκη».

«Κατανοώ», είπε, «την καχυποψία που υπάρχει από τους πολίτες, αλλά έχουμε αποδείξει ότι αυτά που λέμε τα υλοποιούμε».

Όσον αφορά στην υγεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι σύντομα η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο αντικαρκινικό και παιδιατρικό νοσοκομείο στη χώρα.

Όσον αφορά στις υποδομές είπε ότι έχει δοθεί έμφαση στα ΜΜΜ και επανασχεδιάζεται το συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΘ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο FlyOver και είπε ότι αντιλαμβάνεται «τη δυσφορία που έχει προκαλέσει στην πόλη και η πρόθεσή μας είναι να είναι έτοιμο πριν τις εκλογές της άνοιξης του 2027».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο Μετρό λέγοντας ότι είναι ένα έργο για το οποίο πολλοί είχαν μιλήσει και αμφισβητήσει. «Θέλω να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά σε όλους και όλες που εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα, με ειδική μνεία στην υπουργό Πολιτισμού». Αναφέρθηκε στον σταθμό Βενιζέλου λέγοντας ότι θα είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς σταθμούς Μετρό στον κόσμο. «Επιτρέψτε μου να τελειώσω λέγοντάς σας ότι μετά από πολλά εγκαίνια και μουσαμάδες θα σας ανακοινώσω ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στους πολίτες την 30ή Νοεμβρίου του 2024».

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με βουλευτές στο Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη. Εκεί τον υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Κώστας Γκιουλέκας, και ακολούθησε συνάντηση με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, στην οποία ήταν παρούσα και η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, πλαισιωμένος από αρμόδιους υπουργούς, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων και της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους, ενόψει της ομιλίας που θα κάνει στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

15.12.2025 | 17:08

Σχέδιο-βόμβα της Λευκωσίας: «πάγος» με την Τουρκία, ΝΑΤΟ στο βάθος και παζάρι ισχύος μέσω ΕΕ

15.12.2025 | 17:01

Κατερίνα Γαβαλά: Η άγνωστη σχέση με γνωστό τραγουδιστή που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

15.12.2025 | 16:52

Σοκ στον Ατλαντικό: 8 τόνοι κοκαΐνης, πλοίο ελληνικών συμφερόντων και ο «Έλληνας Εσκομπάρ» στο στόχαστρο

15.12.2025 | 16:39

​«Την έλεγαν "πρε@@@κι" και "βρωμιάρα"»: Τι υποστηρίζει η αδελφή της κοπέλας που μαχαίρωσε συμμαθήτριά της

15.12.2025 | 16:29

Έσκασε τώρα! Ανανεώνονται οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω

15.12.2025 | 16:21

ΑΕΚ: Χωρίς Σίλβα και Λεκαβίτσιους στην Ουγγαρία – Με «Μισή Ομάδα» κόντρα στη Σολνόκι!

15.12.2025 | 16:10

Τσιάρας: «Ικανοποιήσαμε πολλά αιτήματα των αγροτών – Υπάρχουν περιθώρια παρεμβάσεων»

15.12.2025 | 15:51

Αγωγή σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη Μαρία Συρεγγέλα

15.12.2025 | 17:01

Κατερίνα Γαβαλά: Η άγνωστη σχέση με γνωστό τραγουδιστή που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

15.12.2025 | 15:03

"Κόλαφος" η ανάρτηση του Δούση για τη στρατιωτική θητεία και τους ανυπότακτους: «Σκ@τ@ στα μούτρα μας»

15.12.2025 | 14:29

Η νέα δήλωση Κωνσταντάρα για πασίγνωστο τραγουδιστή: "Η καταγγελία είναι για παρενόχληση με..."

15.12.2025 | 13:39

Η Εύη Βατίδου αποκαλύπτει για την πολιτική: Τι σχεδιάζει να κάνει στο μέλλον! [vid]

15.12.2025 | 12:21

Έλαμψε από περηφάνια η Πάολα! Οι φωτογραφίες από την ορκωμοσία της κόρης της που κάνουν θραύση

15.12.2025 | 10:45

Ατάραχη η Ζουγανέλη: Η πρώτη αντίδραση μετά την αφαίρεση διπλώματος [vid]

14.12.2025 | 17:42

Σοκ! «Βόμβα» στη showbiz: Έρχεται καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση κατά κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή

14.12.2025 | 16:21

Αϊβάζης εκτός εαυτού στις κάμερες: «Θες να σου πω γιατί χώρισα; Θα το αντέξεις;» – Φωτιά οι δηλώσεις

15.12.2025 | 17:08

Σχέδιο-βόμβα της Λευκωσίας: «πάγος» με την Τουρκία, ΝΑΤΟ στο βάθος και παζάρι ισχύος μέσω ΕΕ

14.12.2025 | 23:07

Ο Νετανιάχου προσπαθεί να μπλοκάρει πωλήσεις F-35 σε Τουρκία και Σαουδική Αραβία

14.12.2025 | 21:19

Η Τουρκία, οι ΗΠΑ και το Αιγαίο: Μεσολάβηση, F-35 και S-400 σε ένα επικίνδυνο γεωπολιτικό παιχνίδι

14.12.2025 | 00:10

Το σχέδιο Τραμπ να «ξηλώσει» την ΕΕ: Οι 4 χώρες που θέλει εκτός Ευρώπης

13.12.2025 | 02:06

Η Ευρώπη «all in» στην άμυνα: Von der Leyen ανοίγει το κουτί του Πανδώρας για SAFE 2

13.12.2025 | 01:00

F-35 στην Τουρκία: Το παρασκήνιο, οι πιέσεις και τα σενάρια για τους S-400 από Ισραήλ

12.12.2025 | 20:07

ΝΑΤΟ – Ρούτε: Απειλεί Τραμπ και ειρήνη! Επανεξοπλισμός, «τρίτος παγκόσμιος» και στρατιωτικά κέρδη!

12.12.2025 | 10:55

«Σπάει ταμπού ο Τούρκος διευθυντής: “Κανείς στην Άγκυρα δεν ονειρεύεται ελληνικά νησιά – Σταματήστε τον φόβο!”»

Σκέρτσος: Σε ιδιότυπο Grexit οδηγεί η μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Την προειδοποίηση ότι η μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν «ιδιότυπο αγροτικό Grexit» απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και στα αιτήματα που τίθενται στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Σκέρτσος: Σε ιδιότυπο Grexit οδηγεί η μη υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Ο Μητσοτάκης “αδειάζει” τη Μόσχα και στηρίζει ανοιχτά Μολδαβία: Στρατηγική προτεραιότητα η ένταξη στην ΕΕ

Μήνυμα γεωπολιτικής ευθυγράμμισης, ενέργεια, επενδύσεις και ξεκάθαρη στήριξη στη Σάντου από το Μαξίμου

Ο Μητσοτάκης “αδειάζει” τη Μόσχα και στηρίζει ανοιχτά Μολδαβία: Στρατηγική προτεραιότητα η ένταξη στην ΕΕ

Βενιζέλος: «Δεν είμαι ομάδα με Καραμανλή και Σαμαρά» –Τι απάντησε στα περί δίωξης πολιτικών προσώπων για ΟΠΕΚΕΠΕ

Νέα παρέμβαση από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - "Υπάρχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας" είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Βενιζέλος: «Δεν είμαι ομάδα με Καραμανλή,Σαμαρά» –Τι απάντησε στα περί δίωξης πολιτικών προσώπων για ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη Βουλή ο «Χάρτης Μετάβασης» για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Νέο μισθολόγιο, καριέρες και εθελοντική στράτευση γυναικών

Ολιστική μεταρρύθμιση σε μισθούς, βαθμούς, εκπαίδευση και στρατολογία – Όλες οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου Δένδια

Στη Βουλή ο «Χάρτης Μετάβασης» για τις Ένοπλες Δυνάμεις–Νέο μισθολόγιο,καριέρες,εθελοντική στράτευση γυναικών

Μαρινάκης: Στις 15:00 ανακοινώσεις από τον Τσιάρα, θα βάλει το πλαίσιο για τα αιτήματα των αγροτών

Κόκκινη γραμμή η υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στον ΑΑΔΕ - Απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα για ουσιαστική συζήτηση χωρίς τελεσίγραφα

Μαρινάκης: Στις 15:00 ανακοινώσεις από τον Τσιάρα, θα βάλει το πλαίσιο για τα αιτήματα των αγροτών

Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Μολδαβίας: «Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος και πάροχος ασφάλειας»

"Η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Μολδαβίας: «Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος και πάροχος ασφάλειας»

Γεραπετρίτης: «Αναβαθμίζουμε το διπλωματικό αποτύπωμα της Ελλάδας»

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να επιδιώκει την ειρήνη και την ευημερία, χωρίς καμία απολύτως έκπτωση στα εθνικά δίκαια»

Γεραπετρίτης: «Αναβαθμίζουμε το διπλωματικό αποτύπωμα της Ελλάδας»

Προϋπολογισμός με άρωμα σύγκρουσης: αγρότες, ΟΠΕΚΕΠΕ και σφοδρές κόντρες τινάζουν την Ολομέλεια στον αέρα

Σκληρός «απολογισμός» υπουργών, οξύτατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και μετωπική Φλωρίδη – Φάμελλου πριν την κρίσιμη ψηφοφορία

Προϋπολογισμός με άρωμα σύγκρουσης: αγρότες, ΟΠΕΚΕΠΕ και σφοδρές κόντρες τινάζουν την Ολομέλεια στον αέρα