ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άλμπερτ Μπουρλά στο Delphi Forum: «Θεραπεία του καρκίνου σε τέσσερα αντί για 10 χρόνια με την AI»

Άλμπερτ Μπουρλά στο Delphi Forum: «Θεραπεία του καρκίνου σε τέσσερα αντί για 10 χρόνια με την AI»

Πηγή Φωτογραφίας: [377208] 10ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 4η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)//ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Εξαιρετικά αισιόδοξος για το πεδίο της επιστήμης εμφανίστηκε ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, ο οποίος, στο πλαίσιο του 10oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 9-12 Απριλίου, υποσχέθηκε ότι «σύντομα θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα πάντα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρος και CEO της Pfizer το μεγαλύτερο όφελος από τη χρησιμοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί η αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς με τα ίδια χρήματα «θα προσφέρουμε περισσότερα φάρμακα και περισσότερες θεραπείες».

Εξαιρετικά αισιόδοξος για το πεδίο της επιστήμης εμφανίστηκε ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, ο οποίος, στο πλαίσιο του 10oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 9-12 Απριλίου, υποσχέθηκε ότι «σύντομα θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα πάντα».

Συγκεκριμένα, σε συζήτηση που είχε με τη κα Νίκη Λυμπεράκη, Δημοσιογράφο στο Mega TV και «Το Βήμα», ο κ. Μπουρλά έκανε λόγο για μια αναγέννηση, χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία, η οποία δίνει εντυπωσιακές συνέργειες. «Θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα πάντα. Αυτό είναι κάτι που υπόσχεται η επιστήμη», επεσήμανε χαρακτηριστικά . Σ’ αυτό το σημείο, χαιρέτισε τη συμβολή της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία θα αναλάβει πολλές διαδικασίες, χωρίς όμως να αντικαταστήσει τους ερευνητές.

«Οι ερευνητές θα χρησιμοποιούν την ΑΙ κι αντί να φέρουν τη θεραπεία του καρκίνου σε 10 χρόνια, θα τη φέρουν σε 4 χρόνια» εξήγησε, μεταξύ άλλων, επαναλαμβάνοντας ότι δεν σχεδιάζουμε να μειώσουμε τους ανθρώπους μας ή τον προϋπολογισμό μας, ο οποίος ανέρχεται στα 11 δισ. δολάρια.

Το μεγαλύτερο όφελος, όπως πρόσθεσε, αφορά στην αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς με τα ίδια χρήματα θα προσφέρουμε περισσότερα φάρμακα και περισσότερες θεραπείες. Όσον αφορά στους στόχους των επόμενων ετών, ο CEO της Pfizer αναφέρθηκε κυρίως στην εξάλειψη του Αλτσχάιμερ και στη θεραπεία πολλών μορφών του καρκίνου, οι οποίοι μελλοντικά θα μετατραπούν σε χρόνιες παθήσεις, όπως είναι δηλαδή ο σακχαρώδης διαβήτης.

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουρλά υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι φιλική προς την καινοτομία και αυτό που πρέπει να αποκτήσει πλέον είναι η δυνατότητα να καινοτομεί. Μάλιστα, εξήρε τη συμβολή της σημερινής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις της ως τις πλέον προοδευτικές στον χώρο της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Ξεκαθάρισε, δε, ότι η Pfizer δεν συνάντησε εμπόδια στην Ελλάδα, καθώς παρά τις ανησυχίες «όλα πήγαν πολύ καλά». Έτσι, αντί για τα 200 άτομα που είχαμε αρχικά σχεδιάσει, σήμερα απασχολούμε 1.200 άτομα στη Θεσσαλονίκη, συνέχισε, μην αποκλείοντας την περαιτέρω επένδυση της Pfizer στη χώρα.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο κ. Μπουρλά αναφέρθηκε στις ΗΠΑ, εξηγώντας ότι στις ΗΠΑ έχουμε μια κυβέρνηση που εφαρμόζει ριζοσπαστικές πολιτικές, οι οποίες θα επηρεάσουν όλο τον κόσμο. «Είμαι σε επαφή με τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση και συζητάμε για όλα τα θέματα» τόνισε, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι ο φαρμακευτικός κλάδος έχει προς το παρόν εξαιρεθεί από τους δασμούς. «Δεν ξέρω αν θα διατηρηθεί η εξαίρεση, καθώς το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της κρίσης είναι αβεβαιότητα. Αλλά είναι καλύτερο να έχει κανείς εξαιρεθεί, παρά να έχει συμπεριληφθεί», σχολίασε.

Πάντως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κίνδυνο αναταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς η προσφορά σε πρώτες ύλες δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την εσωτερική παραγωγή. «Δεν υπάρχει ο χρόνος, αλλά και να υπήρχε θα ήταν πολύ πιο ακριβές σε σχέση με την Κίνα». Στον τομέα των φαρμάκων, βέβαια, διευκρίνισε ότι το κόστος των πρώτων υλών είναι πολύ μικρό, καθώς οι περισσότεροι πόροι είναι στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε ότι Ευρώπη και ΗΠΑ μπορούν να βρουν λύσεις, αν και όλα είναι αβέβαια.

Έτσι, συμπλήρωσε, «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο […] πρέπει να έχουμε έτοιμα σχέδια για να μειώσουμε τις επιπτώσεις». Αναφορά έκανε, τέλος, και στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης, χαρακτηρίζοντας ως βασικό εμπόριο τη γραφειοκρατία, αλλά και την απροθυμία της να πληρώσει για την καινοτομία. «Η έρευνα πριν 20 χρόνια γινόταν κυρίως στην Ευρώπη. Όμως, οι πάντες έφυγαν και όλοι έχουν πάει στις ΗΠΑ», κατέληξε.

Πηγή: pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

23.09.2026 | 09:44

Tsipras vs Mitsotakis: The Top 1% at the Checkout, €40 Billion on the Table — and a Greece Stuck at 68% of Europe

23.09.2026 | 09:37

Τσίπρας–Μητσοτάκης: Το 1% στο ταμείο, τα €40 δισ. στο τραπέζι – Και η Ελλάδα του 68% της Ευρώπης

23.09.2026 | 09:36

Εθνική Ελλάδας: Γιατί έμεινε εκτός ο Μπακασέτας – Τα δεδομένα πίσω από την απόφαση

23.09.2026 | 09:26

METLEN: Επένδυση €25 εκατ. που «κλειδώνει» το αλουμίνιο του αύριο – Το βιομηχανικό στοίχημα Μυτιληναίου στην Ευρώπη

23.09.2026 | 09:15

Καιρός σήμερα [23/9/26]: Βροχές και καταιγίδες συνεχίζονται – Νέα πτώση της θερμοκρασίας

23.09.2026 | 09:09

Ολυμπιακός: Ο Μπέιλι μένει Ρέντη – Ο «κανόνας 5 ημερών» και το πλάνο επιστροφής

23.09.2026 | 09:06

Επίδομα: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για πληρωμές έως 1.438 ευρώ – Ποιοι οι δικαιούχοι

23.09.2026 | 08:36

Νίκολιτς: «Οι προσδοκίες αυξάνονται – Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε και τη Ρεάλ»

23.09.2026 | 01:39

Γιατρός Μαζωνάκη:Η«μυστική» βαλίτσα €5.000 που έκανε θραύση σε κοσμικές κυρίες–Ποια ήταν η περιβόητη θεραπεία

23.09.2026 | 00:59

Ρέμος: Τον «δίκασε» για τα «σκοτάδια» του Μαζωνάκη – «Χριστούγεννα 1999, όταν έκανες εισαγωγή, ξέρεις γιατί…»

22.09.2026 | 20:14

Μαζωνάκης-ΣΟΚ:Τον πίεσαν για πλασμαφαίρεση-"Δεν θέλει να έρθει"-"Ασε,θα τον τακτοποιήσω εγώ, θα τον συγυρίσω"

22.09.2026 | 19:37

Πνευματικός Μαζωνάκη: "Προλαβαίνω να εξομολογηθώ; - Πώς θα δω τον Θεό με αυτά τα μούτρα;"

22.09.2026 | 17:38

Λιάγκας: «Πλενόμουν μία ώρα για να φύγει η μπογιά» – Η απίστευτη αποκάλυψη για το βαμμένο μαλλί του

22.09.2026 | 17:26

Μαζωνάκης: «Του έλεγα ότι δεν είναι στα λογικά του που κατηγορεί τη μάνα του» – Η αποκάλυψη παιδικού φίλου

22.09.2026 | 15:14

Από τη Μις Ελλάς στο GNTM: Η 22χρονη από την Κρήτη που «τρέλανε» τους κριτές και πήρε 5 «ναι»!

22.09.2026 | 14:38

Η Κιμ Κίλιαν συγκλονίζει για τη μάχη με το καρκίνο: «Το να σου ξυρίζουν το κεφάλι δεν το ξεχνάς ποτέ»

22.09.2026 | 23:00

Τραμπ στον ΟΗΕ: «Θα αφανίσω το Ιράν» και καλωσορίζει τη νέα εποχή της «Super Intelligence»

22.09.2026 | 21:45

Η Νέα Υόρκη γίνεται «τελευταία γέφυρα»: Άραβες μεσολαβητές πιέζουν για τετ-α-τετ ΗΠΑ–Ιράν

22.09.2026 | 21:25

Ο Νετανιάχου κρατά απόσταση από Τραμπ πριν από την κάλπη – Το «παγωμένο» τετ-α-τετ στη Νέα Υόρκη

22.09.2026 | 21:13

Τραμπ ζητά «πλήρη οικονομική απομόνωση» του Ιράν – Η Τεχεράνη προσφέρει Ορμούζ σε 7 ημέρες

22.09.2026 | 19:47

Στον «αέρα» το τετ α τετ Τραμπ–Ερντογάν στη Νέα Υόρκη: Δεν υπάρχει στην επίσημη ατζέντα – Τι μπορεί να γίνει στο παρασκήνιο

22.09.2026 | 09:50

Κάσος 2: Αθήνα και Παρίσι ετοιμάζουν το communiqué – Γαλλικό πλοίο ξαναβγαίνει για το καλώδιο

21.09.2026 | 21:00

Νέα Υόρκη, το μεγάλο διπλωματικό παζάρι: Ερντογάν, Κυπριακό και το τετ α τετ που μένει στον αέρα

21.09.2026 | 17:42

ΗΠΑ–Κίνα ανοίγουν «κόκκινο τηλέφωνο» για την AI – Οι φόβοι πριν από τη συνάντηση Τραμπ–Σι

Δυτικός Νείλος: «Δύσκολος ο Σεπτέμβριος» λέει ο Άδωνις – Τι συνέβη με τους ψεκασμούς

Σε αυξημένη επιτήρηση η χώρα μετά την έντονη κυκλοφορία του ιού – Ο υπουργός Υγείας εξηγεί γιατί οι καθυστερημένοι ψεκασμοί έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα και ζητά τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ

Δυτικός Νείλος: «Δύσκολος ο Σεπτέμβριος» λέει ο Άδωνις – Τι συνέβη με τους ψεκασμούς

Άδωνις για τα νησιά: «Έχουμε περισσότερους γιατρούς» – Κίνητρα €2.200 και η μάχη για τις ειδικότητες

Λέρος και Κέρκυρα στο επίκεντρο της συζήτησης για τις ελλείψεις – Ο υπουργός αναγνωρίζει τα κενά, αλλά απαντά ότι το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί και ζητά «λογική στα αιτήματα»

Άδωνις για τα νησιά: «Έχουμε περισσότερους γιατρούς» – Κίνητρα €2.200 και η μάχη για τις ειδικότητες