Διεθνή

Πούτιν: Στη λειτουργία της Ανάστασης μετά τη μονομερή κήρυξη εκεχειρίας

Πούτιν: Στη λειτουργία της Ανάστασης μετά τη μονομερή κήρυξη εκεχειρίας

Πηγή Φωτογραφίας: CEPA. Putin Sacks Top Priest over Ukraine War

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Κρατώντας ένα λεπτό κόκκινο κερί ο ρώσος ηγέτης έκανε αρκετές φορές το σταυρό του όταν ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε το «Χριστός Ανέστη»

Την αναστάσιμη λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο επικεφαλής της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριάρχης Κύριλλος παρακολούθησαν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν μαζί με άλλους πιστούς.

Μερικές ώρες αφού κήρυξε μονομερή κατάπαυση του πυρός για το Πάσχα, για την οποία το Κίεβο είπε πως είναι μόνο λόγια καθώς οι μάχες συνεχίζονται, ο Πούτιν και ο Σομπιάνιν μετέβησαν στην κύρια εκκλησία της Μόσχας, τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρα Χριστού, όπου ο Κύριλλος χοροστατούσε στη λειτουργία.

Κρατώντας ένα λεπτό κόκκινο κερί και φορώντας σκούρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα όπως και τις περασμένες χρονιές, ο ρώσος ηγέτης έκανε αρκετές φορές το σταυρό του όταν ο Κύριλλος είπε το «Χριστός Ανέστη».

Κατά τη λειτουργία, ο Κύριλλος είπε πως «διαρκής και δίκαιη ειρήνη μπορεί να εγκαθιδρυθεί στα εκτεταμένα εδάφη της ιστορικής Ρους», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, σε μια αναφορά στη μεσαιωνική επικράτεια της χώρας που περιλάμβανε τμήματα των σημερινών χωρών της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας.

«Πόσο υπέροχα ειπώθηκε, να μην κάνεις κακό στον άλλο και να μην συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως δεν θα ήθελες να συμπεριφερθούν αυτοί σ’ εσένα», είπε ο Κύριλλος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Αν οι άνθρωποι συμμορφώνονταν μ’ αυτή τη γιορτινή εντολή, τότε η ζωή θα ήταν εντελώς διαφορετική: η οικογένεια και η κοινωνική ζωή και -επιτρέψτε μου να το πω- οι διακυβερνητικές σχέσεις».

Ο Κύριλλος έχει υποστηρίξει σθεναρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, που βρίσκεται τώρα στον τέταρτο χρόνο του.

Χιλιάδες έχουν σκοτωθεί, στη μεγάλη πλειονότητά τους Ουκρανοί, και εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτα τους αφότου ο Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία, το Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: Pagenews.gr

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.