Nέα της αγοράς

Τράπεζα Πειραιώς: Στα €3 δισ. η ζήτηση για το πράσινο ομόλογο, με επιτόκιο στα 3,15%

Τράπεζα Πειραιώς: Στα €3 δισ. η ζήτηση για το πράσινο ομόλογο, με επιτόκιο στα 3,15%

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ - Με Baa2 βαθμολόγησε την έκδοση η Moody's

Έκλεισε με ζήτηση που έφθασε τα 3 δισ. ευρώ, το βιβλίο προσφορών που αφορά την έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς για το Senior Bond Πράσινο Ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,15%.

Το βιβλίο προσφορών τρέχουν οι BNPP, η Goldman Sachs, η HSBC, η JPMorgan, η Societe Generale και η UBS. H διάρκεια του ομολόγου είναι 3,5 χρόνια με δικαίωμα ανάκλησης στα 2,5 έτη δηλαδή το Δεκέμβριο του 2027.

Η Moody’s βαθμολόγησε την έκδοση με Baa2.

Η Τράπεζα Πειραιώς εγκαινίασε μια σειρά εκδόσεων τις οποίες θα πραγματοποιήσουν και οι συστημικές και οι μη συστημικές τράπεζες στο πλαίσιο των MREL.

O προγραμματισμός για τη χρονιά αυτήν είναι ομολογιακές εκδόσεις περίπου 2,5 δισ. ευρώ οι οποίες αφορούν αντικατάσταση παλαιότερων που λήγουν ή αναχρηματοδότηση εκδόσεων στις οποίες προβλέπεται παρόμοια δυνατότητα.

Οι ελληνικές τράπεζες επισπεύδουν τις κινήσεις τους προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς τα επιτόκια έχουν υποχωρήσει αισθητά αλλά κυρίως επειδή το τοπίο είναι εξαιρετικά ρευστό και οι επενδυτές πολύ προσεκτικοί.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, για το 2025 προβλέπεται πανευρωπαϊκά η έκδοση: 262 δισ. σε senior preferred ομόλογα, 107 δισ. σε senior non-preferred ομόλογα, 18 δισ. σε AT1 ομόλογα και 37 δισ. σε Tier 2 ομόλογα.

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.