Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ απαγορεύεται να περιθάλπει τον λαϊκισμό – Τον έχει πληρώσει πολύ ακριβά

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ απαγορεύεται να περιθάλπει τον λαϊκισμό – Τον έχει πληρώσει πολύ ακριβά

Πηγή Φωτογραφίας: [378521] ΣΥΖHΤΗΣΗ ΕΠΙKAΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το νοσοκομείο της Ρόδου έχει κατά 67% μεγαλύτερο προϋπολογισμό από το 2019

«Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν μεγαλύτερη προσπάθεια σπίλωσης δημοσίου νοσοκομείου από ό,τι συνέβη με το νοσοκομείο Ρόδου, για το οποίο ψευδώς και για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων, γράφτηκε ότι παραιτούνται γιατροί», τόνισε πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Νικητιάδη για το νοσοκομείο της Ρόδου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε αρχικά ότι «ο κ. Μιχάλης Σοκορέλος δεν είναι διοικούν. Είναι διοικητής του Νοσοκομείο Ρόδου. Ο Μιχάλης Σοκορέλος δεν είναι προσωρινός διοικητής. Αλλά είναι ο κανονικός διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου.

Δεν συνδιοικώ με τους συνδικαλιστές. Οι συνδικαλιστές κάνουν τη δουλειά τους και εμείς κάνουμε τη δική μας. Τους λαμβάνω υπόψη, αλλά δεν διοικώ μαζί τους. Εσείς κύριε Νικητιάδη, είστε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και  έχετε πικρή εμπειρία του λαϊκισμού. Δεν θα έπρεπε να παρασύρεστε από πρόχειρα πράγματα και φωνές. Το ΠΑΣΟΚ απαγορεύεται να περιθάλπει τον λαϊκισμό. Τον πλήρωσε ακριβά την εποχή των μνημονίων. Τον πλήρωσαν ακριβά βουλευτές, υπουργοί και στελέχη του. Δεν επιτρέπεται βουλευτές και στελέχη να δίνουν χώρο στον λαϊκισμό. Και λυπάμαι που και εσείς φαίνεται να ακολουθείτε αυτό το δρόμο.

Δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν ποτέ μεγαλύτερη προσπάθεια σπίλωσης δημοσίου νοσοκομείου από ό,τι συνέβη με το νοσοκομείο Ρόδου. Γράφτηκε ότι υπήρξε δήθεν μαζική αποχώρηση ιατρών. Κι όμως, δεν παραιτήθηκε κανείς. Στο νοσοκομείο δεν υφίσταται καμιά παραίτηση. Η παραίτηση γιατρού είναι μόνο στο μυαλό σας. Οι παραιτήσεις δύο γιατρών δεν γίνονται στα site και στα ραδιόφωνα. Οι παραιτήσεις γιατρών γίνονται στη διοίκηση της νοσοκομειακής μονάδας.

Το νοσοκομείο της Ρόδου έχει κατά 67% μεγαλύτερο προϋπολογισμό από το 2019. Το νοσοκομείο στεγάζεται σε ένα καινούργιο κτίσμα. Το νοσοκομείο έχει περισσότερους γιατρούς, μεγαλύτερο προϋπολογισμό, άρα κάθε άλλο παρά καταρρέει».

Νικητιάδης: «Νομίζω ότι έχετε λάθος στοιχεία. Τα στοιχεία σας δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά στοιχεία του νοσοκομείου Ρόδου. Λέτε ότι έχετε περισσότερους γιατρούς από ό,τι είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή βάζετε ως μέτρο τον ΣΥΡΙΖΑ; Και ακόμη προσθέτετε τους ειδικευόμενους γιατρούς στους ειδικευμένους γιατρούς. Με το ζόρι λειτουργούν πολλές κλινικές λόγω έλλειψης νοσηλευτών. Στα επείγοντα έχουμε εκατοντάδες περιστατικά, ιδίως το καλοκαίρι, και εξυπηρετούνται από ειδικευόμενους. Αυτό δεν είναι πρόβλημα; Προσέξτε, υπάρχουν προβλήματα στο νοσοκομείο της Ρόδου. Κάποια στιγμή, θα ξεσπάσουν τα προβλήματα και θα ξεσπάσουν επάνω σας».

Άδωνις: «Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Πέρυσι, γιατρός καθηγήτρια ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης χειρουργήθηκε στη Ρόδο. Στην επιστολή της εξυμνεί το νοσοκομείο. Και ο κ. Σοκορέλος είναι εκεί κατ’ αξίαν. Πάντα μετράω το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί και σήμερα, το νοσοκομείο της Ρόδου έχει περισσότερο προσωπικό σε σχέση με το 2019. Με τον προηγούμενο συγκρινόμαστε. Και ο προηγούμενος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική είναι μια σκυταλοδρομία. Και ως προς τους αριθμούς, η πληρότητα του νοσοκομείου είναι στο 53%. Το 100% προσωπικό το θέλουμε για ένα νοσοκομείο με 100% πληρότητα. Δεν είναι αυτή η περίπτωση της Ρόδου, η οποία δεν έχει 100% πληρότητα. Έχω συνεργαστεί με όλους τους περιφερειάρχες, ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και γνωρίζω τον κ. Χατζημάρκο. Είστε πολύ τυχεροί που έχετε τον Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος προχωρά δυναμικά στο ακτινοθεραπευτικό κέντρο». Πηγή: pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments