Ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει προανακριτική για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Για σαφείς ενδείξεις ποινικής ευθύνης υπουργών που προκύπτουν και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τη σχετική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και η οποία εμπλέκει πρώην υπουργούς, βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, από την αρχική μελέτη της δικογραφίας και ιδιαίτερα των εγγράφων των εντεταλμένων ευρωπαίων εισαγγελέων και των ενόρκων καταθέσεων των κυρίων Βάρρα και Σημανδράκου προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ποινικής ευθύνης υπουργών που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες τη μελέτη της ογκώδους δικογραφίας και στη συνέχεια – όπως επισημαίνεται – «θα πράξει το συνταγματικό καθήκον της απέναντι στον ελληνικό λαό και το δημόσιο συμφέρον».
Σημειώνεται, πάντως, ότι στην περίπτωση που τεθεί θέμα προανακριτικής, το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να καταθέσει τέτοιου είδους πρόταση καθώς μπορεί να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες υπογραφές, 30 στον αριθμό.
Φραγκίσκος Παρασύρης (ΠΑΣΟΚ) για τα περί εμπλοκής του στον ΟΠΕΚΕΠΕ
«Δεν έχω την παραμικρή εμπλοκή ή συμμετοχή στο σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων» επισημαίνει, με δήλωσή του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φραγκίσκος Παρασύρης, απαντώντας στα περί εμπλοκής στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. «Η μοναδική μου σύνδεση με το ζήτημα ήταν ένα τηλεφώνημα διάρκειας μόλις 90 δευτερολέπτων, που δέχτηκα από στέλεχος του οργανισμού, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την περίπτωση ενός πραγματικού και νόμιμου ελαιοπαραγωγού της περιοχής μου» προσθέτει.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ.Παρασύρης, υπογραμμίζει τα εξής: «Ο συγκεκριμένος αγρότης κινδύνευε να χάσει τα δικαιώματά του, λόγω οριακά εκπρόθεσμης αίτησης για τη βασική ενίσχυση, θέμα που ταλανίζει χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των προβληματικών διαδικασιών του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η παρέμβαση αυτή δεν είχε καμία προσωπική σκοπιμότητα, αλλά ήταν εντός των ορίων του ρόλου κάθε αιρετού που στέκεται δίπλα στις ανάγκες των πολιτών».
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας