ΑΕΚ, Conference League: Ο Στρακόσια… “απογειώνει” τα “κιτρινόμαυρα” γκολποστ

Πηγή Φωτογραφίας: CONFERENCE LEAGUE 2025-2026 / PLAY OFF / ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΑΕΚ//EUROKINISSI
Η πορεία του Θωμά Στρακόσια στην ΑΕΚ ξεκίνησε με αρκετή αμφισβήτηση. Η περσινή σεζόν δεν κύλησε όπως θα ήθελε, με αποκορύφωμα το τραγικό λάθος στον εφιαλτικό αποκλεισμό από τη Νόα της Αρμενίας, στις 6 Σεπτεμβρίου 2024. Το δυνατό βολέ του αντίπαλου τερματοφύλακα που κατέληξε στα δίχτυα αιφνιδίασε πλήρως τον Αλβανό γκολκίπερ και σημάδεψε αρνητικά την παρουσία του στην ομάδα. Η ασταθής εικόνα στα μετόπισθεν, τα αλλεπάλληλα λάθη και η έλλειψη συνοχής, του στέρησαν την εμπιστοσύνη του κόσμου και της ομάδας.
Ωστόσο, η φετινή σεζόν μοιάζει να ξεκινά διαφορετικά. Ο Στρακόσια, με εμπειρίες από Λάτσιο, Μπρέντφορντ και την Εθνική Αλβανίας – με την οποία αγωνίστηκε ως βασικός στο Euro 2024 – φαίνεται πλέον να βρίσκει τα πατήματά του. Στο εκτός έδρας ματς με την Άντερλεχτ για τα προκριματικά του Europa Conference League, έκανε ίσως την κορυφαία εμφάνισή του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🦍NEVER GIVE UP🦍 (@thomas_strakosha)
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🦍NEVER GIVE UP🦍 (@thomas_strakosha)
Με καθοριστικές αποκρούσεις, σωστές τοποθετήσεις και απόλυτη ψυχραιμία σε κρίσιμες φάσεις, κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ στο Βέλγιο, οδηγώντας την σε μια πολύτιμη ισοπαλία 1-1. Ήταν μια εμφάνιση που θύμισε τερματοφύλακα μεγάλης ευρωπαϊκής κλάσης – αυτόν για τον οποίο η ΑΕΚ δαπάνησε αρκετά πέρυσι για να φέρει στην Ελλάδα.
Η προηγούμενη, προβληματική σεζόν, με την αστάθεια στην άμυνα και την έλλειψη σαφούς τακτικού πλάνου, δεν βοήθησε τον Στρακόσια να δείξει την αξία του. Η φετινή όμως ξεκινά διαφορετικά. Η παρουσία του στο «Lottus Park» έδειξε έναν τερματοφύλακα με αυτοπεποίθηση, έτοιμο να ηγηθεί της άμυνας της ΑΕΚ.
Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο είναι η συνέπεια. Αν συνεχίσει με τέτοιες εμφανίσεις, θα αποτελέσει σταθερό στήριγμα για την «Ένωση» και καθοριστικό παράγοντα στην ευρωπαϊκή της πορεία. Η αρχή έγινε. Η συνέχεια ανήκει στον ίδιο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🦍NEVER GIVE UP🦍 (@thomas_strakosha)
Πηγή: pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας