Nέα της αγοράς

Τραμπ: Δηλώνει ότι θα απολύσει την κυβερνήτη της Fed Λίζα Κουκ «αν δεν παραιτηθεί»

Τραμπ: Δηλώνει ότι θα απολύσει την κυβερνήτη της Fed Λίζα Κουκ «αν δεν παραιτηθεί»

Πηγή Φωτογραφίας: Quartz, Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι θα απολύσει την διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Λίζα Κουκ, εάν δεν παραιτηθεί από τη θέση της. «Θα την απολύσω αν δεν παραιτηθεί», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους που ρώτησαν για την Κουκ, η οποία είναι διορισμένη από τον πρώην πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. «Αυτό που έκανε ήταν κακό, οπότε θα την απολύσω αν δεν παραιτηθεί», είπε. Οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί κατά της Λίζα Κουκ από Τραμπικούς αξιωματούχους σχετίζονται με πιθανή απάτη για στεγαστικά δάνεια. Στις 15 Αυγούστου, ο Τραμπικός διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Χρηματοδότησης Στέγασης, Μπιλ Πάλτε, με επιστολή του προς την Γενική Εισαγγελέα Παμ Μπόντι και τον Εντ Μάρτιν, ισχυρίστηκε ότι η Κουκ ενδέχεται να έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, «παραποιώντας τραπεζικά έγγραφα και αρχεία ακινήτων ώστε να εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους στεγαστικού δανείου». Σύμφωνα με την επιστολή, η Κουκ έλαβε στεγαστικό δάνειο για ακίνητο στο Μίσιγκαν, υπογράφοντας ότι θα το χρησιμοποιήσει ως κύρια κατοικία για τουλάχιστον έναν χρόνο. Δύο εβδομάδες αργότερα, κατηγορείται ότι πήρε και δεύτερο στεγαστικό δάνειο για ακίνητο στη Τζόρτζια, δηλώνοντας και πάλι ότι θα αποτελέσει την κύρια κατοικία της.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η Κουκ έχει κατηγορηθεί από Τραμπικούς αξιωματούχους ότι ενδέχεται να έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, παραποιώντας τραπεζικά έγγραφα και αρχεία ακινήτων ώστε να εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους στεγαστικού δανείου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι θα απολύσει την διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑΛίζα Κουκ, εάν δεν παραιτηθεί από τη θέση της.

«Θα την απολύσω αν δεν παραιτηθεί», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους που ρώτησαν για την Κουκ, η οποία είναι διορισμένη από τον πρώην πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. «Αυτό που έκανε ήταν κακό, οπότε θα την απολύσω αν δεν παραιτηθεί», είπε.

Οι κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί κατά της Λίζα Κουκ από Τραμπικούς αξιωματούχους σχετίζονται με πιθανή απάτη για στεγαστικά δάνεια.

Στις 15 Αυγούστου, ο Τραμπικός διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Χρηματοδότησης Στέγασης, Μπιλ Πάλτε, με επιστολή του προς την Γενική Εισαγγελέα Παμ Μπόντι και τον Εντ Μάρτιν, ισχυρίστηκε ότι η Κουκ ενδέχεται να έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, «παραποιώντας τραπεζικά έγγραφα και αρχεία ακινήτων ώστε να εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους στεγαστικού δανείου».

Σύμφωνα με την επιστολή, η Κουκ έλαβε στεγαστικό δάνειο για ακίνητο στο Μίσιγκαν, υπογράφοντας ότι θα το χρησιμοποιήσει ως κύρια κατοικία για τουλάχιστον έναν χρόνο. Δύο εβδομάδες αργότερα, κατηγορείται ότι πήρε και δεύτερο στεγαστικό δάνειο για ακίνητο στη Τζόρτζια, δηλώνοντας και πάλι ότι θα αποτελέσει την κύρια κατοικία της.

Πηγή: Pagenews.gr

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.